Etusivu > Uutiset > 2017 > 05 > Tule energiakävelylle tutustumaan aurinkoenergiaan

Tule energiakävelylle tutustumaan aurinkoenergiaan

(04.05.2017 09:28 Marika Virtanen / päivitetty 04.05.2017 09:28)

Porissa järjestetään Energiakävely kahdessa aurinkoenergiakohteessa 9. toukokuuta kello 16-18. Kyseessä on kaksi toisiaan lähellä olevaa aurinkoenergiaa hyödyntävää omakotitaloa.

– Paikan päälle voi ilmaantua tuona ajankohtana ja talon isäntä on paikalla kertomassa kokemuksistaan, kertoo Porin kaupungin energiainsinööri Marjo Kekki.

kuva Kirkkokankaantie 177


Toinen kohde on ainutlaatuinen uusiutuvaa energiaa hyödyntävä omakotitalo, osoitteessa Kirkkokankaantie 177. Kohteeseen on hankittu sähköliittymä vasta hiljattain. Aurinkosähköä varastoidaan akkuihin, jota tuotetaan noin 3 kWp:n järjestelmällä. Lisäksi rakennuksesta löytyy myös 5 kW:n tuulimylly sekä 12 aurinkolämpökeräintä.

– Aurinkojärjestelmien suuntaus ja asennuskulma maksimoivat matalalta paistavan auringon saannon. Talo rakennettu energiatehokkaaksi ja myös passiivista aurinkoenergiaa hyödyntäväksi, kuvailee Kekki.

kuva Lumimarjantie 10


Toinen kohde on aurinkojärjestelmä osoitteessa Lumimarjantie 10. Siellä voi tutustua 3 kWp:n melko pystyyn maan tasolle asennettuun aurinkosähköjärjestelmään, jonka tuotosta osa ohjataan tuottamaan kattilan vastukselle lämmintä käyttövettä.

Kohteet Hinku-foorumissa


Hakusana