Etusivu > Uutiset > 2017 > 05 > Uusi henkilöstöpäällikkö kannustaa aktiiviseen vuorovaikutukseen

Uusi henkilöstöpäällikkö kannustaa aktiiviseen vuorovaikutukseen

(23.05.2017 12:12 Elli-Mari Sulonen / päivitetty 23.05.2017 12:13)

Timo Jauhiainen aloitti Porin kaupungin henkilöstöpäällikkönä toukokuun alussa. Hän siirtyi tehtävään hätäkeskuslaitoksen henkilöstöpäällikön työstä.

kuva

Kuva: Porin kaupunki / Marika Virtanen

Jauhiainen johtaa henkilöstöyksikköä, joka kuuluu uudessa organisaatiossa konsernihallinnon alle. Muut konsernihallinnon yksiköt ovat elinvoima, hallinto, ICT, omistajaohjaus, talous ja viestintä. Alla uusi henkilöstöpäällikkö vastaa kysymyksiin uudesta työstään ja yksikkönsä tavoitteista.

Mitä tehtäviä tulevalle yksikölle kuuluu?
– HR-yksikön tehtäviin kuuluu kaupunkikonsernin henkilöstöhallinnon kokonaisuus; henkilöstövoimavarojen strateginen suunnittelu, henkilöstöjohtamisen ja työhyvinvoinnin kehittäminen, yhteistoiminta henkilöstön edustajien kanssa, neuvottelutoiminta sekä palvelussuhdeasioita koskevat linjaukset ja neuvonta.

Mikä on mielestäsi tulevan yksikön tärkein tavoite?
– Yhdenmukaisen työnantajatoiminnan kehittäminen sekä aktiivinen vuorovaikutus kaupungin eri toimialojen henkilöstön ja esimiesten kanssa. Henkilöstön näkökulmasta oikeudenmukainen ja yhdenvertainen kohtelu on työhyvinvoinnin kannalta olennainen tekijä. Henkilöstövoimavarojen joustava käyttö yli toimialarajojen antaa meille uusia mahdollisuuksia ratkaista yksilöön ja työkykyyn liittyviä haasteita.

Mikä on mielestäsi tärkein tavoite sinulle yksikön esimiehenä?
– Luoda järjestelmällinen henkilöstöpalvelujen toimintatapa ja toimivat yhteistyökanavat asioiden valmistelemiseksi ja eteenpäin saattamiseksi. Yksikön esimiehenä tärkeänä tehtävänä pidän sitä, että valmistelemamme työ johtaa tuloksiin, joita tavoittelemme. Sitä kautta ammattilaisemme kokevat työnsä mielekkääksi ja arvokkaaksi. Tavoitteemme eivät oikeastaan ole yksikön vaan koko kaupunkityönantajan tavoitteita.

Millä kolmella sanalla kuvailisit yksikköäsi?
– Osaava, motivoitunut ja aikaansaava!

Mikä on parasta Porissa?
– Porissa on kaupungin koko huomioiden laajasti palveluita, harrastusmahdollisuuksia ja kulttuuritarjontaa helposti saatavilla. Viime aikoina kaupunkia on alettu entistä enemmän kehittää ja kaupungista on todennäköisesti tulossa aiempaa vireämpi monessa suhteessa. Meillä on paljon hienoja asioita, joista voimme olla ylpeitä.

Millainen on tulevaisuuden Pori?
– Monipuolinen, nykyisestä hieman kasvanut asukkailleen hyvät palvelut sekä virkistys- ja harrastusmahdollisuudet tarjoava maakunnan keskus. Muutamia esimerkkejä: Yyteri kukoistaa, Ässät pelaavat säännöllisesti play off -peleissä ja Pori Jazz sekä SuomiAreena lyövät vuosi vuodelta kävijäennätykset J

Haluamme tietää, millainen tyyppi uusi henkilöstöpäällikkö oikein on! Kerro jotain itsestäsi.
– Vapaa-ajalla tapaan järjestää itselleni jos jonkinlaista aktiviteettia eli varsinainen rentoutuminen edellyttää kotoa pois lähtemistä. Soittelin teini-iässä rumpuja ja innostuin aloittamaan muutama vuosi sitten harrastuksen uudelleen. Sähkörummut ovat kanssaeläjiä ja naapurustoa ajatellen mahtava keksintö J Keski-ikä lienee saavutettu, kun aloitetaan uudelleen nuoruuden harrastuksia. Muuten harrastan sekalaisesti kaikenlaista kuntoliikuntaa, joista oikeastaan nuoruudesta asti ovat säilyneet lenkkeily, salibandy ja kuntosali.

Mitä muuta haluaisit sanoa?
– Asioilla on tapana järjestyä – mutta avitetaan sitä omalla panoksellamme!

Juttusarjassa esitellään Porin uuden organisaation yksiköitä ja niiden päälliköitä. Porin kaupungin uusi organisaatio astuu voimaan 1.6.2017.


Hakusana