Etusivu > Uutiset > 2017 > 05 > Valtakunnallisella museoviikolla vietetään museoiden yötä ja Viikkarin kyläjuhlaa

Valtakunnallisella museoviikolla vietetään museoiden yötä ja Viikkarin kyläjuhlaa

(16.05.2017 11:21 Marika Virtanen / päivitetty 19.05.2017 09:00 Elli-Mari Sulonen)

Valtakunnallista museoviikkoa vietetään 16.–21. toukokuuta. Viikkoon sijoittuvat myös jo tutuksi tulleet teemapäivät: torstaina 18.5 Kansainvälinen museopäivä sekä lauantaina 20.5 Museoiden yö ja Viikkarin kyläjuhla.

Keskiviikko 17.5.

Kello 17-19 Taidehistoriaa Wikitellen!, Porin taidemuseolla
Wikipedia-työpaja, johon vapaa pääsy. Työpajassa perehdytään guerrilla-taiteeseen eli luvattomasti toteutettuun julkiseen taiteeseen. Kirjoitamme artikkelin mm. hiljattain Kokemäenjoen rantaan ilmestyneestä, simpukoiden joukkokuolemaa kommentoivasta Sori siitä 5. - 6.7.2014 -teoksesta. Tilaisuuteen osallistuu yllätysvieras, joka kertoo teoksesta ja guerrilla-taiteesta.

Kello 18 Porin taidemuseon maksuton yleisöopastus näyttelyihin, vapaa pääsy näyttelyihin kello 18-20.

Torstai 18.5.Kansainvälinen museopäivä


Kello 11-17 vapaa pääsy näyttelyihin Rosenlew-museossa ja Luontotalo Arkissa

Kello 11-18 vapaa pääsy Porin taidemuseoon

Kello 17.30
nuorille ja aikuisille croquis-piirtämistä. Työmaksu 5 €, ohjaajana Niko Palokangas. Yhteistyössä Porin lastenkulttuurikeskus - Satakunnan lastenkulttuuriverkosto.

Lauantai 20.5. Kansainvälinen museoiden yö ja Viikkarin kyläjuhla


Museoiden yönä on pidennetty aukioloaika kello 11-24 ja vapaa pääsy näyttelyihin Porin taidemuseolla, Luontotalo Arkissa ja Rosenlew-museossa. Rakennuskulttuuritalo Toivo on avoinna klo 11-17.

Kello 1124 Porin taidemuseo valvoo ja näyttelyihin vapaa pääsy koko päivän. Ulkoveistosten kuvaussafari, työpajoja, esityksiä, opastuksia, musiikkia ja sirkusta! Taiteilijavieraina mm. Anna Estarriola sekä satakuntalaisten rakastama Anja Karkku-Hohti.
Päivän tarkka ohjelma.

Kello 11–15 Lasten rakennuspaja, Rakennuskulttuuritalo Toivon piha (Varvinkatu 19)
Jo perinteeksi muodostuneessa rakennuspajassa voit rakentaa unelmiesi minimajan, tai vaikka kopin kotieläimelle, talon nukelle tai tallin autolle. Materiaalit, työvälineet ja pientä välipalaa lapsille löytyy maksutta paikanpäältä, mutta mukaan voi ottaa myös omat, hyvin merkityt työkalut. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä MLL:n Porin paikallisyhdistyksen kanssa. Paja on maksuton.

Kello 11.30, 12.30 ja 13.30. Viikarin villit -näytökset, Toivon piharivi (Varvinkatu 19)

Neljä nostalgista lastenelokuvaa (kesto á 12 minuuttia), jotka on kuvattu 1980-luvun lopulla V osassa. Käsikirjoitus ja ohjaus Noora Männisto.

Kello 15 Porin film festival esittää: Mies joka ei osannut sanoa ei, Toivon piharivi (Varvinkatu 19)
Risto Jarvan vuonna 1975 ohjaamassa rakastetussa komediassa on painava yhteiskunnallinen sanoma – kysymys on elävän kaupunkimiljöön pelastamisesta. Kuvauspaikkana oli Helsingin Puu-Vallila.

Klo 11
16 Aika ennen ihmistä - puisto, Luontotalo Arkki (Pohjoispuisto 7)
Tee oma trilobiittisi tai vaikkapa Tyrannosaurus Rex! Dinojen ja fossiileiden muovailua vahasta. Kalliomaalauksia joko Arkin pihalla tai sisällä (säävaraus). Maksuton.

Kello 1116 Cafe Meriharakka palvelee, Luontotalo Arkki (Pohjoispuisto 7)
Kristallipulla, kauralastu ja kahvi/tee/mehu 2€

Kello 18–24
Satakunnan Museon ystävät ry:n puffetti, Rosenlew-museo (Kuninkaanlahdenkatu 14)
Myynnissä porilaisia kaikilla mausteilla, sekä makkaraa, pullaa, kahvia ja virvokkeita.

Kello 20
Kirjavinkkari 1950-luvulta , Rosenlew-museo (Kuninkaanlahdenkatu 14)
Kirjavinkkari Arja Palonen tuo muistoja 1950-luvulta koululauluista Olavi Virtaan, maustettuna parilla murhalla. Eikä kannata unohtaa valokuvan merkitystä muistojen herättäjänä.

Kello 21 ja 22.30
Henhouse Quartet, Rosenlew-museo (Kuninkaanlahdenkatu 14)
Henhouse Quartet soittaa tiukkoja jazzstandardeja 1950-luvulta nuorekkaalla energialla. Kokoonpano: Jere Suojanen, basso; Aapo Karhumäki, rummut; Lauri Viitaniemi, piano ja Eero Eskelinen, kitara.

Kello 22
24 Satasirkuksen tulitaiteilijat, Rosenlew-museo (Kuninkaanlahdenkatu 14)
Satasirkuksen tulitaiteilijoiden avoimia harjoituksia museon edustalla ajoittain. Sateen sattuessa temppuharjoituksia ilman tulta sisätiloissa.

Sunnuntai 21.5.

Kello 14-16 Rakennettu Pori vuonna 1917 – keskusta -kaupunkiopastus. Lähtö opastuskierrokselle Raatihuoneen edestä Karhupatsaalta (Hallituskatu 9). Mukaan mahtuu 50 henkeä. Lipun osto (8 €) etukäteen Luontotalo Arkin lipunmyynnistä. Tiedätkö missä sijaitsivat sata vuotta sitten kaupungin puhelinkeskus, sähkölaitos, VPK, aina niin tärkeä suolamakasiini tai Suomen Pankki? Tule mukaan kaupunkikävelylle, jossa tutustutaan Porin keskustassa sijaitseviin, vähintään 100-vuotiaisiin rakennuksiin. Kierros on osa Suomi100-teemaa ja Rakennuskulttuuritalo Toivon näyttelyä Rakennettu Pori 1917. Oppaana Rakennuskulttuuritalo Toivon intendentti Tuulikki Kiilo.

Luontotalo Arkin ja Rosenewin näyttelyt

Luontotalo Arkin perusnäyttely esittelee satakuntalaista luontoa mereltä jokisuiston kautta suolle ja suurpetometsään. Rosenlew-museo esittelee Satakunnan teollista kulttuuriperintöä. Perusnäyttelyssä voi tutustua Rosenlew-yhtiön tuotantoon ja historiaan.

Maailma ennen ihmistä 3.9.2017 asti, Luontotalo Arkki (Pohjoispuisto 7)
Näyttelyssä on esillä Maija Karalan teoksia ja Keijo Hiltusen fossiilinäytteitä. Biologi ja kuvittaja Maija Karalan kuvat esittelevät dinosaurusten, lentoliskojen ja nisäkkäiden maailmankausia, Keijo Hiltusen fossiililöytöjen mukana matkataan vielä kauemmaksi, aina ordovikikaudelle asti.

Maat, metsät tehtaat 4.3.2018 asti, Rosenlew-museo (Kuninkaanlahdenkatu 14)

Jälleenrakennusta, pula-aikaa, kovaa työntekoa ja säädyllistä elämää. Maat, metsät, tehtaat - näyttelyn teemana on 1950-luvun sodan jälkeinen Suomi. Yhteiskunnan muutosta käsitellään arjen, kodin, perheen, koulunkäynnin ja työnteon näkökulmista. Näyttelyn ovat tuottaneet Suomen Maatalousmuseo Sarka, Lusto - Suomen Metsämuseo ja Työväenmuseo Werstas.


Hakusana