Etusivu > Uutiset > 2017 > 05 > WinNovan 2000 opiskelijan kampus rakentuu Tiedepuistoon

WinNovan 2000 opiskelijan kampus rakentuu Tiedepuistoon

(31.05.2017 07:46 Marika Virtanen / päivitetty 31.05.2017 11:31)

Satakunnan ammattikorkeakoululta vapautuneiden tilojen, Porin Tiedepuiston kampuksen peruskorjaus WinNovan käyttöön aloitetaan kesäkuussa. Urakan tulee olla valmiina, vastaanotettuna sekä viranomaisten vaatimat tarkastukset hyväksytysti pidettynä 31.7.2018 mennessä. Noin 2000 opiskelijaa ja yli 200 henkilöstön edustajaa pääsevät aloittamaan työn uusissa tiloissa elokuussa 2018.

Koulutus ja muut toiminnot siirtyvät Tiedepuiston kampukselle WinNovan Liisankadun (Liisanpuisto), Luvianpuistokadun, Rautatienpuistokadun, Otavankadun ja Ulasoorintien toimipisteistä. Siirtyvät alat ovat majoitus- ja ravitsemisala, elintarvikeala, kotitalous- ja kuluttajapalvelut, puhdistuspalvelut, hius- ja kauneudenhoitoala, sosiaali- ja terveysala, sähkö- ja automaatiotekniikka, liiketalous ja kauppa, tieto- ja viestintätekniikka, tieto- ja tietoliikennetekniikka, turvallisuusala, maahanmuuttajakoulutus sekä ohjaava ja valmentava koulutus.

Uusien tilojen myötä WinNovassa siirrytään asteittain ajanmukaisiin oppimisympäristöihin, jotka ovat alusta asti suunniteltu opetuksen ja oppimisen lähtökohdista. Tilasuunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota opiskeluympäristön toimivuuteen ja tehokkuuteen. Viihtyisyyttä tiloihin luodaan muunnettavilla ja helposti liikuteltavilla kalusteratkaisuilla.

Kampuksen asiakaspalvelut tuotetaan opiskelijatyönä osana ammatillisia opintoja Tiedepuiston "ostoskadulla". Palvelujen mahdollisimman helppoon saavutettavuuteen tullaan kiinnittämään huomiota tila- ja liikennejärjestelyin.

  • Kahvilamyymälä; kahvilapalvelut, leipomon ja konditorian sekä elintarvikealan tuotemyynti
  • Ravintolapalvelut; lounas, buffet – ja annosruoat sekä kokoustilat tarjoiluineen
  • Kauneuspalvelut; parturi-kampaamo – ja kosmetologipalvelut, jalkojenhoito ja hieronta sekä tapahtumatila eri asiakasryhmille (esim. lapset ja vanhukset)


– Vaikka ammatillinen oppiminen toteutuu entistä enemmän työpaikoilla, oppilaitosten teoria- ja työsalitiloilla on edelleen keskeinen merkitys koulutusprosessissa. Turvalliset, ergonomiset ja viihtyisät oppimisympäristöt takaavat parhaan mahdollisen oppimistuloksen. Myös koulutuksen vetovoima ja opiskelijan sitoutuminen koulutuksen läpivientiin paranevat asianmukaisten ja modernien tilojen myötä. WinNovassa on meneillään merkittävä kampushanke, jonka aikana toimitilamme Porissa ja Raumalla käyvät läpi kokonaisvaltaisen uudistumisen. Samalla tilojen käyttöaste nousee merkittävästi, mikä puolestaan alentaa toimitiloista aiheutuvia kokonaiskustannuksia, kertoo toimitusjohtaja Lasse Schultz.

Lisätietoja, kuvia ja infoa kampustöiden edistymisestä www.winnova.fi/tiedepuisto

kuva Havainnekuva Tiedepuiston tulevista tiloista.


Hakusana