Etusivu > Uutiset > 2017 > 06 > 20-vuotias Leader Karhuseutu palkitsi porilaisia hankkeita ja henkilöitä

20-vuotias Leader Karhuseutu palkitsi porilaisia hankkeita ja henkilöitä

(20.06.2017 14:24 Elli-Mari Sulonen / päivitetty 20.06.2017 14:35)

Leader Karhuseutu on tehnyt paikallista alhaalta ylös kehittämistä Karhuseudulla tänä vuonna 20 vuotta. Pääosassa koko kahden vuosikymmenen ajan ovat olleet aktiiviset, kotiseutuaan rakastavat ihmiset.

Karhuseudun alueella on toteutettu yhteensä 550 Leader-hanketta lähes 20 miljoonalla eurolla. Leader-rahoituksella on parannettu alueen asukkaiden elämänlaatua mm. luomalla uusia palveluja ja harrastusmahdollisuuksia, synnytetty Karhuseudulle lukuisia uusia yrityksiä ja työpaikkoja sekä kehitetty elinkeinoelämää.

Talkootunteja on Leader-hankkeissa tehty 20 vuoden aikana arviolta 250 000 tuntia.

– Pelkät eurot eivät ole riittäneet loistavien tulosten saavuttamiseksi. Tarvitaan innokkaita maaseudun kehittäjiä, aktiivisia asukkaita ja yrittäjiä. Juuri nämä kotiseutuaan kehittäneet ihmiset ovat 20-vuotisen taipaleemme sankareita, sanoo Karhuseudun toiminnanjohtaja Salme Pihlajamaa.

Leader Karhuseudun 20-vuotisjuhlassa palkittiin menestyksekkäitä hankkeita ja aktiivisia ihmisiä vuosien varrelta. Porilaisista hankkeista huomionosoituksen sai muun muassa Ahlaste tuupi, joka on nuorison oma kanava somen käytön ja videoiden tekemisen opetteluun. Lisäksi Noormarkun VPK:n koulutuskeskus Leirikosken tilojen rakentaminen erityisesti VPK:n nuoriso-osaston harjoittelukäyttöön sai palkinnon. Myös Harjakankaan kylätalon hanke liikuntamahdollisuuksien parantamisestä palkittiin.

Aktiivisina henkilöinä palkittiin Porista ahlaislainen Regina Witssberg, "kylämoottori" ja Karhuseudun pitkäaikainen hallituksen jäsen ja Ahlaste tuupi –toiminnasta sekä muun muassa kesäteatteritoiminnasta Nea Aulapalo ja Merituulia Wittsberg.

Lisäksi palkinnon saivat Haunia-Kallialan kyläyhdistyksen aktiivijäsen Sari Leppänen Laviasta, Karhuseudun perustajajäsen ja pitkäaikainen toiminnanjohtaja Ansa Kulmala Noormarkusta ja Karhuseudun perustajajäsen ja pitkäaikainen hallituksen jäsen Riitta Tuomela Porista.

Leader Karhuseutu on Kokemäen, Harjavallan, Nakkilan, Ulvilan, Porin ja Luvian alueella toimiva maaseudun kehittämisyhdistys. Leader on EU:n luoma toimintamalli, jossa alueen asukkaat itse päättävät, mitä alueella kehitetään ja rahoitetaan. Leader-hankkeilla parannetaan maaseudun palveluita ja asukkaiden viihtyvyyttä sekä elinkeinomahdollisuuksia. Leader-rahoitus koostuu EU:n, kuntien ja valtion rahasta.

kuva


Hakusana