Etusivu > Uutiset > 2017 > 06 > Kaasuautoja pystyy nyt tankkaamaan Porissa

Kaasuautoja pystyy nyt tankkaamaan Porissa

(27.06.2017 16:21 Marika Virtanen / päivitetty 27.06.2017 16:21)

Porin ensimmäinen kaasutankkausasema on virallisesti avattu. Bio- ja maakaasua on kuitenkin voinut tankata jo parin viikon ajan ennen avajaisia. Ensimmäinen kaasukontti onkin jo vaihdon tarpeessa.

– Liikenne tuottaa 40 prosenttia kasvihuonepäästöistä, joten sillä on iso merkitys päästöjen vähentäjänä. Tankkausasemien ja biokaasun käytön laajentamiseen panostetaan, jotta kansalliset vähennystavoitteet saadaan toteutettua, kertoo Gasumin toimitusjohtaja Johanna Lamminen.

Porissa iso kaasutalouden askel on otettu jo vuosi sitten, kun Tahkoluotoon avattiin teollisuudelle ja merenkulkijoille LNG-terminaali. Nyt avatulla Gasumin kaasutankkausasemalla voi tankata tavallisia kaasukäyttöisiä henkilöautoja.

– Kaasutalouden kasvu ja käyttö on tärkeää. Ensimmäinen kaasutaksi Porissa on jo otettu käyttöön ja kaupungille on tilattu omia kaasuautoja, toteaa Porin kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen.

Pori on asukasluvultaan suurin Hinku-kunta eli hiilineutraali kunta, joten tavoitteet ovat korkealla ja toiminnan on oltava sen mukaista. Kaasuautojen hankinta kaupungille osoittaa, että kaupunki on sitoutunut kaasutalouteen sekä Hinku-kuntana haluaa tehdä konkreettisia asioita päästöjen vähentämiseksi.

– Tavoitteena on, että Porissa on yli 500 kaasuautoa vuoteen 2020 mennessä. Hienointa olisi, jos ja kun saamme Luotsinmäelle tehtyä biokaasulaitoksen, jossa Porin omista jätöksistä saadaan tehtyä biokaasua ja sillä tankattua autoja, sanoo Prizztechin kaasutalouden projektipäällikkö Matti Luhtanen.

Pori on Hinku-kuntana sitoutunut tavoittelemaan 80 prosentin päästövähennystä vuoteen 2030 mennessä. Pori pyrkii vähentämään ilmastopäästöjä lisäämällä uusiutuvat energian käyttöä ja parantamaan energiatehokkuutta. Paikallisia yrityksiä ja asukkaita kannustetaan myös ilmastotekoihin.

kuva 27.6.2017 virallisten avajaisten ensimmäinen kaasutankkaus. Kuva: Porin kaupunki/Marika Virtanen
kuva Kaasuauton tankki. Kuva: Porin kaupunki/Marika Virtanen


Hakusana