Etusivu > Uutiset > 2017 > 06 > Kaupunginhallituksen uusi puheenjohtaja korostaa yhdessä tekemistä

Kaupunginhallituksen uusi puheenjohtaja korostaa yhdessä tekemistä

(26.06.2017 12:58 Elli-Mari Sulonen / päivitetty 26.06.2017 12:58)

Porin kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi valittiin viime kaudella kaupunginvaltuuston puheenjohtajana toiminut Diana Bergroth-Lampinen (sd.). Uudessa tehtävässään hän pitää tärkeimpänä yhteistyötä sekä poliittisten ryhmien kesken että asukkaiden ja sidosryhmien kanssa.

– Puheenjohtajana haluan olla osallistava, avoin ja tasapuolinen. Hienoimmatkaan strategiat, visiot tai toimintasuunnitelmat eivät korvaa ihmisten välistä vuorovaikutusta, yhdessä tekemistä ja yhteisöllisyyttä.

kuva Kuva: Jukka Vilponiemi

Merkittävimmiksi teemoiksi tulevalla kaudella Bergroth-Lampinen nostaa kuntalain muutosten tuomisen kaupungin toimintaan.

– Tulevaisuuden Porin rakentaminen sai siivet alleen, kun uusi organisaatio ja kuntalaki astuivat voimaan 1.6.2017. Kaikkien kuntien on opeteltava ja sopeuduttava nopeasti uudistuneeseen tehtäväänsä sivistyksen yhteisönä, elinvoiman edistäjänä ja hyvinvoinnin turvaajana.

Samalla valmistaudutaan soten irtautumiseen kaupungin tehtäväkentästä vuoden 2019 alussa. Sillä on Bergroth-Lampisen mukaan merkittäviä vaikutuksia kaupungin talouteen.

– Kuntien tulevaisuus ratkeaa kyvystä ottaa uusi tehtäväkenttä haltuun niin, että huolehditaan myös tasapainoisesta taloudesta.

Osana #poriuudistuu-työtä on uudistettu myös kaupungin ilme. Johtoajatuksen "Pori pääsee ihon alle" lisäksi Bergroth-Lampinen nostaa suosikikseen seuraavan kuvauksen Porin ytimestä: "Tunne on vahva, asenne tinkimätön ja vastakohtien kohtaamisesta ei synny konflikti, vaan jotain uutta ja kiehtovaa. Pori ei ole neutraali, huomaamaton tai harmiton. Pori synnyttää tunnereaktion, joka muistetaan."

– Tulevaisuudenkin Pori on kaikkea tätä ja tietenkin Suomen kymmenen suurimman kaupungin joukossa se "todella outo mutta ehdottoman uniikki" toimija, joka ei jätä ketään kylmäksi.

Työ Porin eteen on Bergroth-Lampisen mukaan ennen muuta yhteistyötä. Hän haluaa lähettää terveisiä porilaisille:

– Uuden kuntalain ja brändin hengen mukaisesti meidän on oltava avoimempia, vuorovaikutteisimpia ja osallistavampia. Tulemme tarvitsemaan ennakkoluulottomuutta ja rohkeutta kokeillessamme uusia rakenteita ja toimintamalleja. Tämä kaikki meidän tulee uskaltaa tehdä oikeudenmukaisesti ja tasapuolisesti, jotta voisimme turvata asukkaidemme, yritysten ja toimintaympäristömme elinvoimaisen arjen sekä hyvinvoinnin. Tätä työtä tehdään yhdessä!


Hakusana