Etusivu > Uutiset > 2017 > 06 > Kaupunginjohtajan palkka tarkistetaan

Kaupunginjohtajan palkka tarkistetaan

(01.06.2017 13:56 Marika Virtanen / päivitetty 01.06.2017 13:56)

Porin kaupungin organisaatio on uudistunut 1. kesäkuuta. Uudessa organisaatiossa Poria johtaa kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen.

– Kaupunginjohtajan vastuu uudessa organisaatiossa kattaa aikaisemmasta poiketen koko kaupungin toiminnot. Tämän johdosta kaupunginjohtajan palkan tarkistus on perusteltua ottaen huomioon Porin kaupungissa yleisesti palkkauksessa noudatetun periaatteen, minkä mukaan tehtävien vaativuuden kasvaessa, myös tehtävän palkkaus tarkistetaan vastaamaan uusia tehtäviä, kuvailee kaupunginhallituksen puheenjohtaja Juha Vasama.

Kaupunginjohtajan palkka on nykyisellään 10 617,93 euroa kuukaudessa. Kyseessä on KVTES mukainen kokonaispalkka. Lisäksi kaupunginjohtajalla on vapaa autoetu ja puhelinetu.

– Kaupunginjohtajan palkkauksen tasoa tarkasteltaessa on huomioitu Porin kaupungin kanssa saman suuruisten kaupunkien kaupunginjohtajien palkkataso, toteaa Vasama.

Kaupunginhallitus päättää seuraavassa kokouksessaan palkankorotuksesta. Esitettynä on, että kaupunginjohtajan palkka 1.6.2017 alkaen on 11 200 euroa kuukaudessa. Palkka on kokonaispalkka. Lisäksi kaupunginjohtajalle myönnetään puhelinetu sekä enintään 1000 euron arvoinen vapaa autoetu kuukaudessa. Palkka korottuu KVTES sopimuksen yleiskorotusten mukaisesti.

Palkan tarkistamisen perusteena on Porin kaupungin organisaatiouudistuksen myötä kaupunginjohtajan lisääntyvä vastuu.


Hakusana