Etusivu > Uutiset > 2017 > 06 > Kesän suurtapahtumat tuovat muutoksia liikenteeseen

Kesän suurtapahtumat tuovat muutoksia liikenteeseen

(21.06.2017 08:35 Marika Virtanen / päivitetty 22.06.2017 09:07)

Suviseurat, Pori Jazz ja SuomiAreena aiheuttavat liikennemuutoksia kaupunkikeskustassa. Tapahtumiin kannattaa saapua jalan, pyörällä tai joukkoliikenteellä ja huomioida liikenteen ruuhkautumisen aiheuttamat viivästykset.

Suviseuroille Kirjurinluotoon odotetaan yhteensä 75 000 osallistujaa 30.6–2.7.2017. Suurin tuloliikenne tapahtumaan on 29.–30.6. välisenä yönä ja valtaosa liikenteestä tulee pohjoisen suunnasta valtatie 8:aa pitkin. Länsitiellä (VT8) nopeusrajoitus on alennettu ja järjestäjä pyrkii varareitein siihen, ettei valtatielle syntyisi jonoja. Suviseurojen poistuva liikenne tapahtuu pääosin maanantaina 3.7. Suviseurat ei aiheuta katujen sulkemisia.
Lisätiedot: suviseurat.fi/liikenne.

Pori Jazzin liikennemuutokset

Eteläranta (Jazz-katu) suljetaan liikenteeltä perjantaina 30.6. kello 18.00, kun katua ryhdytään rakentamaan. Pori Jazz järjestää Areenan kupeeseen bussien tilausajopysäkin viime vuosien tapaan, mutta tänä vuonna Hanhiluotoon ei tule pysäkkiä.

SuomiAreena aiheuttaa katujen sulkuja

Antinkatu suljettiin kauppatorin kohdalta liikenteeltä kesäkuun alussa kiveyksen uusimisen vuoksi. Kiveystyöt valmistuvat SuomiAreenaan mennessä, mutta katuosuus pysyy suljettuna 19.7. saakka.

Antinkatu on yksisuuntainen korttelin verran välillä Pohjoiskauppatori-Valtakatu ja ajo on sallittu vain busseille, takseille ja huoltoliikenteelle. Antinkatu välillä Eteläkauppatori-Itäpuisto on sallittu vain busseille, takseille ja huoltoliikenteelle.

Pohjoiskauppatorilla ajaminen on niin ikään sallittu vain edellä mainituille ajoneuvoille tapahtuman aikana. Eteläkauppatorin pysäköintipaikat ovat poissa käytöstä 9.7.–14.7. välisen ajan, kun SuomiAreenan Kansalaistori rakentuu kauppatorin ja kävelykadun alueelle.

Itäpuisto Antinkadulta Eetunaukiolle on Suomi Areenan tapahtuma-aluetta, jolla sallitaan vain huolto- ja pelastusliikenne.
Gallen-Kallelankatu on lisäksi suljettu liikenteeltä viime vuotiseen tapaan 3.7.–19.7. Gallen-Kallelankadun ja Antinkadun ravintolat laajentavat terassejaan tapahtumaviikolla.

Saanko Pelastaa –tapahtumaan nonstop-bussikuljetukset

Pelastusharjoitusalueella järjestettävän Saanko Pelastaa -tapahtumassa keskiviikkona 12.7. on Ilmailuopistontiellä pysäköintikielto, jolla halutaan varmistaa tapahtumakävijöiden turvallinen liikkuminen alueella. Alueen pysäköintimahdollisuudet ovat rajalliset, joten ihmisiä kannustetaan saapumaan paikalle maksuttomalla nonstop–bussikuljetuksella joko urheilukeskuksesta tai linja-autoasemalta.
Lisätiedot: winnova.fi/saankopelastaa.

Suuri ilmaiskonsertti sulkee Raatihuoneenpuiston ympäristön


Raatihuoneenpuistossa järjestetään SuomiAreenan suuri maksuton konsertti keskiviikkona 12.7, jonka vuoksi Valtakatu, Teatterikatu ja Selim Palmgreninkatu suljetaan ajoneuvoliikenteeltä klo 16.30–21.00 väliseksi ajaksi. Hallituskatu on auki normaalisti konsertin ajan. Kadut avataan liikenteelle konsertin jälkeen kello 21.00.

Porin kaupunki toivoo, että erityisesti raskas liikenne välttäisi ydinkeskustassa ajoa ja käyttäisi Mikonkatua ja Itsenäisyydenkatua keskustan läpi ajaessaan SuomiAreena ja Pori Jazz –viikolla 10.–16.7.2017.

kuva Kuva heinäkuun liikennemuutoksista.


Hakusana