Etusivu > Uutiset > 2017 > 06 > Luonto kutsuu luonnon päivänä

Luonto kutsuu luonnon päivänä

(09.06.2017 13:39 Marika Virtanen / päivitetty 09.06.2017 13:47)

Luonnon päivää vietetään lauantaina 17. kesäkuuta. Porissa luonnosta voi nauttia monella tavalla, jopa keskikaupungilla.
Polsanluoto on osa Porin laajaa kaupunkipuistoa, joka levittäytyy Porin eteläpuolelta läpi keskustan ja ulottuu Kirjurinluotoon, Hanhiluotoon ja suistoalueelle. Polsanluoto on tässä kuin pieni tasku, joka on jäänyt – kuin vahingossa – luonnontilaan.

Polsan reitti on Hanhipuistosta Polsanluotoon tehty luontoreitti, jossa kulkija voi tutustua monipuoliseen vesi- ja kosteikkokasvillisuuteen sekä kuunnella ja havainnoida alueen rikasta linnustoa. Polsanluotoon voi tutustua kiertämällä ympäri kävelylenkin tai kulkea sillan kautta ja poistua kapulalossilla takaisin Hanhiluodon puolelle.

Yllätyksiä, melontaa ja munkkeja luonnossa

Polsanluodossa järjestetään Luonnon päivänä kello 12-16 seikkailuja, kilpailuja, melontaa, musiikkia, jousiammuntaa, makkaranpaistoa, tulipalon sammutusta, kahvia ja munkkia sotilaskodissa, kompostinäyttely sekä yllätyksiä. Myös pokestopit hehkuvat koko tapahtuman ajan. Maksuton tapahtuma on tarkoitettu lapsiperheille, nuorille, aikuisille, varttuneilla ja liikuntaesteisille.

Tapahtuma päättyy kello 15 loppuhuipennukseen Lahopuiston amfiteatterissa. Ohjelmassa on musiikkia, puheita ja yhteislaulua Porin VPK:n Soittokunnan säestyksellä. Polsanluoto nimetään Porin Mielipuistoksi.

Tapahtuman järjestävät Satakuntaliitto, Metsähallitus, Porin kaupunki, Melamajavat, Porin Jousiampujat, partiolaiset, Porin VPK, Porin VPK:n Soittokunta, Porin seudun ympäristöseura, Lottaperinne Pori, Selkämeren kansallispuiston ystävät, Porin Seudun Invalidit, Porin Sotilaskotiyhdistys, Satakunnan Mielenterveysseura. Satakunnan Luonnon päivä kuuluu Suomi 100 -ohjelmaan.

Luonnonkukkienpäivänä retkeillään kalliokedoille

Kokemäen kalliokedoille järjestetään maksuton luontoretki. Luonnonkukkapäivänä tutustutaan Kokemäen Orjapaadenkallion ja Pälpälän kallioketojen kulttuurikasveihin biologi Janne Lampolahden opastuksella.

Retkelle ilmoittautuminen alkaa maanantaina 12. kesäkuuta. Mukaan mahtuu enintään 50 henkilöä. Ilmoittautumiset tehdään Porin kaupungin ympäristövirastoon (Valtakatu 11) tai puhelimitse (02) 621 1212. Ympäristövirasto on avoinna arkisisin kello 9-15.15. Lisätietoja Suomen luonnonsuojeluliiton Satakunnan piiri ry:ltä puh. 044 021 1838.

Lähtö retkelle yhteiskuljetuksella Luontotalo Arkin edestä (Pohjoispuisto 7) 17.6. kello 8. Kuljetus tarvittaessa (klo 7.45) Noormarkun urheilukentän P-alueelta (Ruosniementie 3). Retkeltä palataan noin kello 13. Mukaan kannattaa varata säätilaan sopiva vaatetus, maastojalkineet ja eväät.

kuva Polsanluodon ja Kirjurinluodon ohjelmaHakusana