Etusivu > Uutiset > 2017 > 06 > Poriginal galleriassa kolmen tekstiilitaiteilijan tunnelmallinen näyttely

Poriginal galleriassa kolmen tekstiilitaiteilijan tunnelmallinen näyttely

(01.06.2017 10:48 Toni Peltonen / päivitetty 01.06.2017 10:48)

"Kolmen piiri", taiteilijat Inka Kivalo, Heli Tuori-Luutonen ja Riitta Turunen, on koolla Poriginal galleriassa kesäkuussa. Kolme tekstiilitaitelijaa ovat koonneet yhteisnäyttelyn sekä uusista että osin myös aiemmista töistä. Taiteilijoiden tarkoituksena oli tehdä tunnelmalliseen galleriatilaan sopiva kokonaisuus. Taidenäyttelyn avajaisia vietetään perjantaina 2.6. kello 18-20.

Helsinkiläinen Inka Kivalo on kuvakudoksen runoilija, joka maalaa langoilla hitaasti, kerros kerrokselta, lanka langalta - värejä kuunnellen. Teoksiin tallentuvat eletyt hetket, käden jälki, värien hehku ja materiaalien koskettavuus. Hänet on myös palkittu Vuoden tekstiilitaiteilijana ja Suomen Leijonan ritarimerkillä.

Helsinkiläisellä Heli Tuori-Luutosella on omintakeinen ja vahva ilmaisu. Hänen pienet kirjotut "akvarellinsa" ovat intensiivisiä mikrokosmoksia. Samalla väriherkkyydellä ja varmuudella ovat syntyneet uudet rakenteelliset työt. Tuori-Luutonen taitaa myös monumentaalisen koon, tästä todistavat lukuisat julkiset tilausteokset. Myös hänet on huomioitu Vuoden tekstiilitaiteilijan arvolla.

Heinävedellä asuva Riitta Turunen käyttää monia materiaaleja ja yhdistelee erilaisia tekniikoita. Usein taiteilijan työt rakentuvat pienistä osista mosaiikin tapaan tai sitten kokonaisuuden luo sarja variaatioita teemasta. Poriginalissa pääosassa ovat ohuet, läpikuultavalle sifongille kirjotut työt. Niitä säestävät kiinteämmät seinäkappaleet.


Inka Kivalo, Heli Tuori-Luutonen, Riitta Turunen
"KOLMEN PIIRI" - kolme tekstiilitaiteilijaa Poriginal galleriassa
03.06. - 27.06.2017


Poriginal galleria
Eteläranta 6, 28100 Pori
puh. 044 701 4737
Avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 11-18.
Vapaa pääsy.


Hakusana