Etusivu > Uutiset > 2017 > 06 > Porin terveydenhoitoalan ammattilaisille huomionosoituksia

Porin terveydenhoitoalan ammattilaisille huomionosoituksia

(02.06.2017 12:03 Elli-Mari Sulonen / päivitetty 02.06.2017 13:11)

Kuninkaanhaan yläkoulun kouluterveydenhoitaja Heli Salokangas on valittu Akavan vuoden työpaikkavaikuttajaksi. Satakunnan vuoden 2017 sairaanhoitajaksi taas on valittu Ulvilassa ja Itä-Porin alueella työskentelevä Tuula Leino.

Akavan vuoden työpaikkavaikuttajan titteli myönnettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Palkitsemisella Akava halusi nostaa esiin ammattiyhdistysaktiiveja, joiden pitkäjänteinen ja tuloksekas toiminta hyödyttää sekä henkilöstöä että työnantajaa ja akavalaista taustayhteisöä.

Salokangas toimii päätyönsä ohella julkisalan neuvottelujärjestö JUKOn varapääluottamusmiehenä, Satakunnan terveydenhoitajayhdistyksen puheenjohtajana ja Akavan Satakunnan alueverkostotyöryhmässä.

– Luottamustoimissa minua motivoi työn ja työkaverien tukeminen. Kaikkein parasta töissäni on, kun pääsen miettimään asioita kasvotusten oppilaiden tai työkaverien kanssa, Salokangas kertoo.

Satakunnan sairaanhoitajat ry valitsi Tuula Leinon vuoden 2017 alueelliseksi sairaanhoitajaksi. Palkitsemisella kiitetään ammatistaan ylpeää sairaanhoitajaa, joka toimii potilaan parhaaksi yhteistyössä työtoverien ja opiskelijoiden kanssa sekä on innostunut ja valmis kehittämään omaa ja työyhteisönsä osaamista sekä palveluja.

Leinolla on sairaanhoitajan laajennettu tehtävänkuva sekä rajattu lääkkeenmääräämisoikeus. Hänen työhönsä kuuluu sairaanhoitajan vastaanoton lisäksi muun muassa erilaisten ryhmien pitäminen. Monipuolinen työnkuva innostaakin Leinoa.

– Parasta omassa työssäni on monipuolisuus ja siitä kumpuava uuden oppimisen into. Minua motivoivat myös asiakkailta saamani palaute sekä onnistumiset ja haasteet työssäni, Leino kertoo.

Kumpikin palkituista korostavat huomionosoitusten kuuluvan koko yhteisölle.

– Palkinto on yhteistyöllä ansaittu. Ilman omaa työporukkaa, terveydenhoitajaliittoa ja luottamusmieskoulutuksia en olisi tätä saanut. Eniten minulle merkitsee se, että työkaverini ja terveydenhoitajaliitto olivat ehdottaneet koko Suomesta minua palkinnon saajaksi, Salokangas kiittää.

– Suuri ja lämmin kiitos kuuluu kaikille ihanille työkavereille, joiden kanssa saan työskennellä. Lähestyminen eri ammattiryhmiin on helppoa ja olen aina saanut tukea sitä tarvitessani, Leino summaa.

kuva

Vasemmalla Tuula Leino (kuva: Tuija Heinonen). Oikealla Heli Salokangas (kuva: Niina Jokiranta).


Hakusana