Etusivu > Uutiset > 2017 > 06 > Porin turva-asumiseen muutoksia

Porin turva-asumiseen muutoksia

(05.06.2017 15:20 Marika Virtanen / päivitetty 05.06.2017 15:21)

Porin ensi- ja turvakotiyhdistys on avannut turvakodin Poriin. Turvakodin aukeamisen myötä turva-asumisen päivystysnumero on poistunut käytöstä. Virka-aikana ohjausta ja neuvontaa lähisuhdeväkivalta-asioissa tarjoaa Porin yhteistoiminta-alueen sosiaalipäivystys numerossa 02 623 4380. Virka-ajan ulkopuolella ja hätätilanteessa yhteyttä otetaan hätänumeroon 112.

– Jatkossa turva-asumiseen hakeudutaan suunnitelmallisesti turvakodin kriisijakson jälkeen. Turva-asuminen on tarkoitettu lähisuhdeväkivaltaa tai sen uhkaa kokeville, kertoo johtava sosiaalityöntekijä Carita Koivula-Pukkila.

Turva-asumisen työskentelyn tavoitteena on auttaa turvallisen elämän rakentamisessa sekä aktivoida asiakasta löytämään itsestään voimavaroja ja itselleen sopivia ratkaisuja elämään.

Turva-asumisen palvelu sisältää tuettua asumista ja asiakkaan yksilöllisten tarpeiden mukaista sosiaaliohjausta.

– Perus- ja hälytysvarusteltu asunto keskustan palvelujen läheisyydessä tarjoaa turvan niin yksittäiselle avun hakijalle kuin perheellekin, toteaa Koivula-Pukkila.

Porin Esikon turvakoti palvelee ympäri vuorokauden ja asiakas voi hakeutua sinne itsenäisesti. Turvakodin päivystyspuhelimen numero on 044 760 5123. Turvakodin lisäksi yhdistys tarjoaa avopalveluja. Lisätietoa Porin Ensi- ja turvakotiyhdistyksen palveluista.


Hakusana