Etusivu > Uutiset > 2017 > 06 > SuomiAreenassa puhetta turvallisuudesta ja arkipäivän tilanneoppia Pelastusharjoitusalueella

SuomiAreenassa puhetta turvallisuudesta ja arkipäivän tilanneoppia Pelastusharjoitusalueella

(22.06.2017 10:35 Toni Peltonen / päivitetty 22.06.2017 10:36)

Tämän vuoden SuomiAreenassa keskustellaan 10.–14. heinäkuuta turvallisuusasioista erityisesti avauspäivänä maanantaina. Lisäksi arkipäivän turvallisuusasioista voi oppia keskiviikkona kokeilemisen kautta #saankopelastaa -tapahtumassa Pelastusharjoitusalueella.

Maanantaina 10.7. kello 10-11.15 turvallisuusteemaa käsitellään Antinkatu 5 -lavalla Turvallisuuskomitean keskustelussa Kaikkeen on varauduttu – faktaa vai fiktiota? -otsikolla. Samalla lavalla iltapäivällä keskustellaan uskontojen roolista yhteiskunnassa rauhan, rasismin ja radikalisoitumisen näkökulmasta kello 13.30–14.45.

Purje-lavalla luodaan katsaus Suomeen 100 vuoden päästä ja keskustellaan siitä, mikä maamme turvallisuutta uhkaa nyt ja tulevaisuudessa kello 15.15–16.30.

Syyrian konfliktista puhutaan naisten ja median roolien kautta Eetunaukion lavalla maanantaina kello 15.15–16.30. Samalla lavalla kello 17–18.15 keskustellaan teemalla Nuoret, rauha ja turvallisuus.

Suosittu #saankopelastaa -toimintapäivä


Arjen turvallisuuteen tartutaan käytännönläheisesti keskiviikkona 12.7. koko päivän #saankopelastaa –tapahtumassa Pelastusharjoitusalueella (Ilmailuopistontie 226). Se on yksi SuomiAreenan suosituimmista tapahtumista, joka keräsi pelastusharjoitusalueelle viime vuonna yli 2000 kävijää.

Tehtävien täyteistä koko perheen päivää isännöivät tänä vuonna Duudsoneista tutut HP ja Jarppi. Kello 10–15 alue on näkemistä ja toimintaa täynnä sekä lapsille että aikuisille. Tapahtuman järjestävät Länsirannikon Koulutus Oy WinNova ja Länsi-Suomen pelastusharjoitusaluesäätiö yhteistyössä eri viranomaisten ja järjestöjen kanssa.

Koko perheen tapahtuma järjestetään tänä kesänä kolmatta kertaa.

- Nähtävää ja koettavaa on paljon kaikenikäisille. Päivän aikana on tarjolla tärkeää arjen turvallisuusasiaa, mutta mukavassa muodossa, kun saa itse kokea ja kokeilla eri tehtäviä, kertoo WinNovan viestintäpäällikkö Diana Bergroth-Lampinen.

Ohjelmassa on muun muassa poliisikoiratoiminnan esittelyä ja alkusammutusopastusta. SPR:n Nallesairaalasta voi hakea ensiapua omalle pehmolelulle ja samalla lapset oppivat ensiaputaitoja. Laivasimulaattorissa voi kokea liekkien voimaa ja pelastusviranomaiset järjestävät kello 12.30 alkaen ison yhteisnäytöksen.

Tullikoirista ovat päivässä mukana ase- ja räjähdekoira sekä Karhuseudun Etsintäkoirat nuuskivat ja ovat rapsuteltavina.

- Erityisen suosittuja ovat aina viranomaiskoirien lisäksi Satakunnan pelastuslaitoksen pyörähdysauto ja törmäyskelkka.

Pelastusharjoitusalueen vieressä sijaitsevan Suomen Ilmailuopiston lentokoneisiin voi tutustua hallialueen opastetuilla kierroksilla. Alueella on paikalla paljon viranomaisten ajoneuvoja ja pelastuskalustoa. Lisäksi WinNovalla on koulutus- ja kalustoesittelyä.

- Palautteesta parhaiten on mieleen jäänyt erään pikkupojan kommentti: Täällä on hienompaa kuin huvipuistossa, muistaa Diana Bergroth-Lampinen.

Pelastusharjoitusalueelle on järjestetty ilmainen linja-autokuljetus, joka lähtee kahdesta paikasta. Kaksi linja-autoa kiertävät reitillä Tennishallin P-alue – Pelastusalue ja yksi linja-auto välillä linja-autoasema (laituri 9) – Pelastusharjoitusalue.

Ensimmäiset autot lähtevät sekä Tennishallilta että linja-autoasemalta klo 9.45. Viimeiset autot Tennishallille ja linja-autoasemalle lähtevät Pelastusharjoitusalueen pääportilta klo 15.00.

Lisätietoja ja tarkka ohjelma #saankopelastaa -tapahtumasta: https://www.winnova.fi/saankopelastaa
Katso SuomiAreenan koko ohjelma: http://suomiareena.fi/ohjelmapuhujat


Hakusana