Etusivu > Uutiset > 2017 > 06 > Suviseurat alkavat – alueelle vapaa pääsy

Suviseurat alkavat – alueelle vapaa pääsy

(28.06.2017 08:26 Elli-Mari Sulonen / päivitetty 28.06.2017 08:26)

Suviseuroja vietetään Porissa Kirjurinluodon alueella 30.6.-3.7.2017. Seurakenttä avataan vieraille keskiviikkona 28.6. klo 9.00. Suviseuroihin odotetaan yli 70 000 osallistujaa 30 eri maasta. Alue on avoin ja sinne on vapaa pääsy. Myös alueen ruoka- ja myymäläpalvelut ovat vapaasti kaikkien käytettävissä.

– Kaikki ovat sydämellisesti tervetulleita Suviseuroihin, Suviseurojen päätoimikunnan puheenjohtaja Timo Valli toivottaa.

Enemmistö seuravieraista on lapsia ja nuoria. Ohjelman rungon muodostavat saarnat, joita on 37. Saarnoja tulkataan yhdeksälle kielelle, joista yksi on viittomakieli. Suviseuroissa pidetään myös messu, jonka ehtoolliselle odotetaan 23 000 kävijää. Lisäksi ympäri Poria järjestetään etätapahtumia, joihin Porin Linjat kuljettavat seuravieraita.

Myös kesäseuraradiossa on ohjelmaa koko tapahtuman ajan. Radiota voi kuunnella Porissa taajuuksilla 88,7 ja 91,3 MHz tai netin välityksellä. Radiossa tiedotetaan myös mahdollisista ruuhkista. Koko Suviseurojen ohjelmaan voi tutustua Suviseurojen verkkosivuilla.

Hyvät bussiyhteydet kuljettavat seura-alueelle

Lähialueen asukkaita pyydetään saapumaan alueelle kävellen, pyörällä tai julkisella liikenteellä. Porin Linjojen bussi liikennöi to-ma 30 minuutin välein reittiä seura-alue – maauimala – rautatieasema – linja-autoasema – kauppatori – seura-alue. Tarkempia tietoja Suviseurojen joukkoliikenteestä löydät täältä.

Seura-alueelle saavutaan Raumansillan tai Kaarisillan suunnista. Erillisiä tuloportteja ei ole. Raumansillan ja Kaarisillan lähistölle on varattu alueita pyörien ja mopojen pysäköimiseen.

Autoille, moottoripyörille ja mopoautoille on parkkipaikkoja Karjarannassa ja Pormestarinluodossa Jokisatamantien varrelta. Liikuntaesteisille on parkkipaikka lähellä Suviseurojen linja-autoasemaa (Kirjurinluodontiellä, lähellä keskusaluetta). Parkkipaikat ovat maksuttomia.

Suviseurojen aikana lenkkeily ja pyöräily alueella ei ole mahdollista suuren väkimäärän vuoksi. Muutamat frisbeegolfradat ovat myös väliaikaisesti poissa käytöstä.

Tapahtuma-alueelle majoittuvat ohjataan pääasiassa Länsitieltä (valtatie 8). Osa sisääntulijoista ohjataan Raumansillan kautta. Valtatiet 8 ja 23 saattavat olla ruuhkaisia erityisesti tapahtumaa ennen 28.–30.6. ja sen päättyessä 2.–3.7.

Kartta Suviseura-alueesta:

kuva Kuva aukeaa suuremmaksi klikkaamalla. Kartta: Suviseurat


Hakusana