Etusivu > Uutiset > 2017 > 06 > Suviseurat rakentuvat Kirjurinluodon alueelle

Suviseurat rakentuvat Kirjurinluodon alueelle

(02.06.2017 08:54 Elli-Mari Sulonen / päivitetty 02.06.2017 08:54)

Porin kaupungin asukasluku lähes kaksinkertaistuu, kun Suviseuroja vietetään Kirjurinluodon alueella 30.6.–3.7.2017. Tapahtumaan odotetaan yli 70 000 osallistujaa.

Tämän vuoden Suviseurat pidetään pitkästä aikaa kaupungin keskustassa. Viimeksi kaupunkisuviseuroja on vietetty Turussa vuonna 1975. Porin suviseura-alue rakentuu valtatie 8:n kummallekin puolelle Kokemäenjoen luodoille. Kaupungin ja valtatien läheisyys on huomioitu erityisesti turvallisuus- ja liikennesuunnittelussa yhteistyökumppanien kanssa.

– Yhteistyö Porin kaupungin ja eri viranomaisten kanssa on sujunut erittäin hyvin. Porissa on selvästi totuttu isojen tapahtumien järjestämiseen, Suviseurojen päätoimikunnan puheenjohtaja Timo Valli toteaa tyytyväisenä.

Suviseuroihin mennessä talkoilla pystytetään 35 erilaista rakennelmaa, joiden pinta-ala on yhteensä 15 000 m². Suurin osa telttarakennelmista on jo pystyssä tapahtuma-alueella. Luodoille tehdään myös pysyviä parannuksia, sillä yhdessä Porin kaupungin kanssa rakennettavat uudet tiet jäävät alueelle.

Kaikille avoin suurtapahtuma tuo muutoksia kulkemiseen Kirjurinluodon pohjoisosassa

Suviseuroihin voi osallistua kuka tahansa, ja alueelle on vapaa pääsy koko tapahtuman ajan. Tapahtuma-alue on esitetty kartassa (tämän sivun alalaidassa). Tapahtuma tuo joitain muutoksia alueen sisälle jääviin kulkureitteihin. Yleistä liikkumista on rajoitettu alueella turvallisuussyistä 28.6.2017 saakka, jolloin kenttä avataan yleisölle.

Rakennustöiden aikana lenkkipolut ovat osin auki. Alueella liikuttaessa tulee noudattaa varovaisuutta työkoneiden ja rakennelmien vuoksi. Suviseurojen aikana lenkkeily ja pyöräily alueella ei ole mahdollista suuren väkimäärän vuoksi. Seuroihin saapuville pyöräilijöille varataan pyörätelineitä saapumisporteille. Muutamat frisbeegolfradat ovat myös väliaikaisesti poissa käytöstä. Ne merkitään yhteistyössä paikallisten frisbeegolfareiden kanssa.

Tapahtuma-alueelle majoittuvat ohjataan pääasiassa Länsitieltä (valtatie 8). Osa sisääntulijoista ohjataan Raumansillan kautta. Valtatiet 8 ja 23 saattavat olla ruuhkaisia erityisesti tapahtumaa ennen 28.–30.6. ja sen päättyessä 2.–3.7.

– Suviseuroilla on kuitenkin hienot varautumissuunnitelmat. Jos valtateille muodostuu liikenneruuhkia, ohjataan kulkuneuvoja vaihtoehtoisille reiteille jo paljon ennen Poria liikennevirtojen tasaamiseksi, Porin kaupungin erityisasiantuntija Jukka Kotiniemi kertoo.

Ruuhkista tiedotetaan Suviseurojen omassa Kesäseuraradiossa, jota voi kuunnella kuka tahansa netin kautta tai taajuudella 88,7 MHz.

Suviseurat on luterilaisen kirkon yhteydessä toimivan vanhoillislestadiolaisen herätysliikkeen jokavuotinen kesäjuhla.

kuva

Suviseura-aluetta ilmakuvana. Kuva: Suviseuratiedotus

Kuva aukeaa suuremmaksi klikkaamalla. Kartta: Suviseurat


Hakusana