Etusivu > Uutiset > 2017 > 06 > Taavin villapaitaan virkattu Porin vaakuna

Taavin villapaitaan virkattu Porin vaakuna

(09.06.2017 11:06 Marika Virtanen / päivitetty 09.06.2017 11:24)

Porilainen taiteilija Sara Kauno laittoi liikkeelle haasteen Taavi-sillan vaatettamisesta. Siltaa tulee koristamaan 1. heinäkuuta lähtien muun muassa porilaiset aiheet, kuten kaupungin vaakuna, Maire, Kirjurin maisema ja Ässät-logo.

– Idea kaupungin vaakunan virkkaamisesta tuli siitä, että olen yhteen näytelmäprojektiin pari vuotta sitten virkannut pienemmän version vaakunasta ja se tulikin ensimmäisenä mieleen porilaisia virkattavia juttuja pohtiessa, kuvailee Kauno.

Porin kaupungin nykyinen vaakuna on otettu käyttöön kaupunginvaltuuston päätöksellä 27. lokakuuta 1959 ja sen on piirtänyt taiteilija Olof Eriksson. Vaakunassa on kultakentässä punaisella kruunulla kruunattu musta, punavaruksinen kohti katsova karhunpää. Vaakunan yläpuolella kultainen muurikruunu ja alapuolella sininen nauha, jossa hopeakirjaimin vaalilause.

Vaakunan käyttö ei ole ihan yksiselitteistä. Vaakuna on Porin kaupungin tärkein ja virallinen tunnus, jota tulee käyttää arvonsa mukaisesti.

– Virkkaaja on pyytänyt asianmukaisesti lupaa vaakunan käyttöön ja hyvän yhteistyön merkeissä se on hänelle suotu. Kauno on käynyt läpi meidän Tuulta purjeisiin -hankkeen ja edustaa hyvin luovaa porilaisuutta, kuvailee kulttuuriyksikön päällikkö Jaana Simula.

Jos yksityinen henkilö tai yritys haluaa kaupata tai muuten tarjota sellaisia tavaroita, joihin on laitettu kaupungin vaakuna, tulee lupaa hakea kaupungilta. Kaupungin vaakunaa voidaan käyttää erilaisten tilaisuuksien yhteydessä, mikäli kaupunki tukee tilaisuuden järjestämistä tai on siinä muutoin mukana.

– Kaupungin vaakunan käyttämisestä ulkopuolisiin tarkoituksiin ei saa aiheutua sekaannusta kaupungin virallisen toiminnan ja vaakunaa käyttävän elimen toiminnan kanssa. Vaakunan käytöstä kannattaa aina keskustella kaupungin hallinnon kanssa, sanoo hallintoyksikön vt. päällikkö Pasi Pitkänen.

Porin kaupungin vaakuna ja muut virkatut teokset ilahduttavat Taavin käyttäjiä heinäkuusta elokuuhun. Kun teos puretaan elokuussa, se on tarkoitus huutokaupata ja tuotto lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen. Kaunon haaveena on lahjoittaa rahat nuorten neuropsykiatriseen kuntoutukseen.

kuva Sara Kauno esittelee virkkaamaansa Porin kaupungin vaakunaa. Kuva: Porin kaupunki/Marika Virtanen


Hakusana