Etusivu > Uutiset > 2017 > 06 > Yyterin aktiivinen asukasyhdistys pitää lähiseudustaan huolta

Yyterin aktiivinen asukasyhdistys pitää lähiseudustaan huolta

(14.06.2017 07:49 Marika Virtanen / päivitetty 14.06.2017 07:49)

Yyterin kehittäminen on ollut viime aikoina tapetilla. Aktiivisesti kehittämisessä mukana on ollut Yyterin alueen asukkaat ry, joka halusi kohentaa Yyterin yleisilmettä ja aktivoida tapahtumailmoittelua hankkimalla alueelle seitsemän uutta ilmoitustaulua.

- Hanke perustuu alueen asukkaiden kanssa laadittuun kyläsuunnitelmaan, johon kyselyvastausten perusteella merkittiin yhdeksi tärkeimmäksi kehittämisen osa-alueeksi yhteisöllisyyden ja erityisesti tiedottamisen lisääminen. Ilmoitustaulujen uusiminen on tähän tavoitteeseen liittyvä konkreettinen kehitystoimi, joka samalla kohentaa alueen yleisilmettä, lisää viihtyvyyttä ja kertoo alueen aktiivisesta toiminnasta, sanoo Yyterin alueen asukkaat ry:n puheenjohtaja Reeta Hautaniemi.

Keväällä viisi vuotta täyttänyt yhdistys on ilmoitustaulujen hankinnan lisäksi järjestänyt lukuisia kaikille asukkaille avoimia tapahtumia, tilaisuuksia ja retkiä.

- Vaikka asukasyhdistyksemme on vielä nuori ja aktiivisten jäsentenkin joukko melko pieni, olemme silti järjestäneet jo melko paljonkin erilaisia tapahtumia. Tapahtumissa ihmiset voivat tavata toisiaan ja tutustua, ja näin pyrimme luomaan asukkaille tärkeää yhteisöllisyyttä. Ilmoitamme tapahtumista sosiaalisen median lisäksi näillä uusilla ilmoitustauluilla, jotka ovat nyt kaikkien asukkaiden käytössä, toteaa Hautaniemi.

Yyterin suurimpana vahvuutena on luontoympäristön tarjoamat mahdollisuudet. Niitä pitää vaalia ja kehittää. Ympäristön siisteydestä huolehtiminen on keskeisimpiä toimia ja kaiken alueen kehittämisen kulmakivenä nähdään yhteistyö eri toimijoiden välillä. Kyläsuunnitelman mukaan matkailu on alueelle tärkeä elinkeino ja sitä tulisi kehittää ympärivuorokautiseksi. Myös palveluita ja mahdollisuuksia, erityisesti sisäliikunta- ja kulttuuriharrastuksia pitäisi lisätä.


Hakusana