Etusivu > Uutiset > 2017 > 07 > Arvokasta vapaaehtoistyötä Kallelan koulun oppilaiden hyväksi

Arvokasta vapaaehtoistyötä Kallelan koulun oppilaiden hyväksi

(18.07.2017 09:07 Elli-Mari Sulonen / päivitetty 18.07.2017 09:07)

Kallelan koululla majoitettiin tänäkin vuonna kaupunkiin tulleita SuomiAreenan ja Pori Jazzin festivaalivieraita. Pitkä perinne on jatkunut yli 10 vuoden ajan koulun keskeisen sijainnin johdosta ja etenkin aktiivisten vanhempien aikaansaamana.

Jazz-majoituksen tuotto käytetään kokonaisuudessaan Kallelan koulun oppilaiden hyväksi. Viime vuosina Kallelan koulun vanhempaintoimikunnan hankkimilla varoilla on tuettu mm. oppilaiden luokkaretkiä, laskettelupäivän järjestelyjä ja luontoretkiä sekä jaettu oppilasstipendejä koulun kaikille luokille.

– Pari vuotta sitten järjestimme oppilaille mahdollisuuden tavata Duudsonit heidän koulukiusaamisen vastaisella kiertueellaan, kertoo Kallelan koulun vanhempaintoimikunnan puheenjohtaja Kirsi-Marja Mäkinen.

Jazz-majoitus on nuorten ensimmäinen kesätyö

kuva Kallelan koulun vanhempaintoimikunnan puheenjohtaja Kirsi-Marja Mäkinen ja rahastonhoitaja Anne Siivonen vastaanottamassa jazz-vieraita koulumajoitukseen. Kuva: Tiina Mäkinen
Majoituksen järjestämiseen osallistuvat vanhempaintoimikunnan lisäksi myös Kallelan yläkoulun oppilaat. Halukkaat oppilaat ovat omissa työvuoroissaan aikuisten apuna huolehtien esimerkiksi asiakkaiden opastuksesta, pysäköinnin valvonnasta koulun pihalla, tilojen siivouksesta ja aamiaissämpylöiden valmistamisesta.

– Oppilaiden osallistuminen majoituksen järjestelyihin on mitä parhainta opetusta ja kasvatusta tulevaa elämää varten. Keväällä tähän työhön haluavat oppilaat kirjoittavat oikean työhakemuksen ja käyvät työhönottohaastattelussa. Majoitusviikonlopun aikana he tulevat töihin työvuorolistan mukaisesti. Tämä on heille kaikille ensimmäinen kesätyö, josta saa myös pientä palkkaa ja lopuksi työtodistuksen, selvittää Kallelan koulun rehtori Jorma Myllymäki.

Poikkeuksellista Kallelan koulun vanhempaintoiminnan työssä on, että osalla vastuunkantajista ei ole enää omia lapsia koulussa, mutta he ovat halunneet silti edelleen jatkaa tätä työtä nykyisten koululaisten hyväksi.

– Meillä on perheessämme hyviä kokemuksia ja lämpimät muistot Kallelan koulusta ja siksi olen halunnut vielä tehdä tätä hyväntekeväisyystyötä. Toivoisimme toki vielä useamman vanhemman osallistuvan toimintaan. Tällä yhdellä tempauksella saamme hankittua varat koko vuodeksi oppilaiden retki- ja virkistystoimintaan, sanoo vanhempaintoimikunnan rahastonhoitaja Anne Siivonen.Hakusana