Etusivu > Uutiset > 2017 > 07 > Infrayksikön päällikkö pysyy rakentamisen kehityksessä ajan hermolla

Infrayksikön päällikkö pysyy rakentamisen kehityksessä ajan hermolla

(20.07.2017 15:46 Elli-Mari Sulonen / päivitetty 20.07.2017 15:46)

Porin kaupungin teknisellä toimialalla on kolme yksikköä: infra, tila ja yhteiset palvelut. Infrayksikön päällikkönä toimii Markku Koppelomäki. Yksikön alaisuudessa on viisi toimintayksikköä: infrajohtaminen, infran rakentaminen, infran kunnossapito, logistiikka sekä jätehuolto.

Oman alansa kehittymisen seuraaminen on Koppelomäelle tärkeää. Kehityksessä mukana pysymisestä hän pitää huolen tekemällä yhteistyötä muiden kuntien kanssa. Lisäksi oman työn ohella tehtävät opettajan työt pitävät Koppelomäen ajan hermolla.

– Ajauduin sattuman kautta sivutoimiseksi tuntiopettajaksi SAMKiin vuonna 2008 ja olen siitä saakka opettanut lähes joka syksy rakennusinsinöörejä kurssin tai pari. Olen kokenut opettamisen mielekkääksi vastapainoksi työlle.

Vastapainoa työlle tuovat myös perhe ja harrastukset.

– Olen naimisissa ja minulla on 3 alakouluikäistä lasta. Vapaa-ajasta suuri osa kuluu lasten harrastusten parissa erilaisissa tehtävissä. Talvella minut löytää usein tekojääradan laidalta tai Promenadikeskuksen ja Teatterin narikkatalkoista.

Alla Koppelomäki päällikkö kertoo yksikkönsä toiminnasta sekä lisää omista tavoitteistaan yksikön päällikkönä.

Mitä tehtäviä infrayksikölle kuuluu?
– Infrayksikön vastuulle kuuluu muun muassa maa- ja vesialueiden hankinta, hallinta ja luovutus. Lisäksi vastaamme liikenne-, katu- ja viheralueiden suunnittelusta, rakennuttamisesta sekä rakentamisesta ja kunnossapidosta. Myös Porin kaupungin tulvasuojelu kuuluu infrayksikön vastuulle. Logistiikka-toimintayksikkö vastaa kaupungin omistamista ajoneuvoista, korjaamotoiminnasta ja tavaralogistiikasta. Jätehuolto järjestää Porin ja yhteistyösopimuksen perusteella myös Porin seudun kuntien jätelain mukaisen yhdyskuntajätehuollon.

Mikä on mielestäsi yksikön tärkein tavoite?
– Turvallisen ja viihtyisän elinympäristön luominen ja turvaaminen kuntalaisille ja yrityksille.

Mikä on mielestäsi tärkein tavoite sinulle yksikön esimiehenä?
– Tärkein tavoitteeni on toimintaedellytyksien varmistaminen infran eri toimintayksiköille, jotta henkilöstömme pystyy palvelemaan kuntalaista parhaalla mahdollisella tavalla. Perustehtävät tulevat säilymään, mutta toimintatavat tulevat jatkossakin muuttumaan. Erilaiset digitaaliset prosessit ja sähköiset asiointipalvelut tulevat kehittämään yksikön ja koko teknisen toimialan toimintaa. Tässä kehityksessä on pysyttävä mukana ja tehtävä yhteistyötä muiden kuntien kanssa eri yhteistyöfoorumeilla.

Millä kolmella sanalla kuvailisit yksikköäsi?
– Moniosaava, näkyvä ja osallistava.

Mikä on parasta Porissa?
– Porista löytyy kaikki tarvittava sopivassa paketissa.

Millainen on tulevaisuuden Pori?
– Toivoisin, että Pori olisi tulevaisuudessa vetovoimainen kaupunki, joka on asukasystävällinen paikka kaiken ikäisille ja houkutteleva yrityksille. Porin yliopistokeskuksen ja SAMKin merkitys kaupungille on tärkeä ja toivottavasti näiden toiminta kehittyy entisestään.

kuva Kuva: Porin kaupunki / Heikki Tuominen

Juttusarjassa esitellään Porin uuden organisaation yksiköitä ja niiden päälliköitä. Porin kaupungin uusi organisaatio astui voimaan 1.6.2017.Hakusana