Etusivu > Uutiset > 2017 > 07 > Kaupungin palvelut yhdessä Suomi.fi -sivustossa

Kaupungin palvelut yhdessä Suomi.fi -sivustossa

(26.07.2017 09:00 Toni Peltonen / päivitetty 26.07.2017 09:22)

Porin kaupunki on kerännyt keskeisten palveluidensa kuvaukset valtakunnalliseen Suomi.fi -verkkopalveluun. Sivustolta löytyvät Suomen kuntien ja valtion virastojen palvelut sekä palvelupaikat kootusti.

Tällä hetkellä Porista on kuvattuna yli 140 palvelua, 200 palvelupaikkaa ja erilaisia lupia 24 kappaletta. Lisäksi Pori-haulla löytyy sähköisiä asiointilomakkeita 33 kappaletta ja sähköisiä verkkoasiointipalveluita 12 kappaletta.

Palveluiden kirjaaminen jatkuu vielä etenkin sote-palveluiden kuvauksilla. Palvelukokonaisuus on valmis syyskuun loppuun mennessä.

Suomi.fi -verkkopalvelun tiedonhakumahdollisuudet ovat tukemassa Porin kaupungin omia tietopalveluita, joten tietoa palveluista yhä löytyy kattavammin kaupungin omien verkkosivujen alta. Lisäksi käytettävissä on Porin kaupungin oma kansainvälisesti palkittu palvelukartta.

Koko Suomen palvelut yhdessä paikassa

Valtakunnalliseen Suomi.fi –palvelutietokokonaisuuteen palvelut on kirjattu periaatteella, että tiedonhakija saisi kustakin palvelusta kaiken mahdollisen tiedon siihen, että hän voi hakea palvelua, saada sen alulle tai jopa sähköisesti hoitaa asian alusta loppuun.

Kuvauksiin liitetyistä palvelupaikoista löytyvät myös yhteystiedot ja pääosin aukioloajat. Lisäksi Suomi.fi:n kirjatuista palvelupaikkojen osoitetiedoista on muodostettu sivuston sisälle karttapalvelu, joka toimii hyvin myös mobiililaitteissa.

Kaikki Suomi.fi:hin kirjattu tieto on tarjolla myös muille toimijoille avoimen datan periaatteella. Siksi Porinkin palvelut ja palvelupaikkojen osoite- ja yhteystiedot löytyvät jatkossa esimerkiksi yksityisyritysten tarjoamista kartta- ja tietokantoihin liittyvistä mobiilisovelluksista entistä paremmin.

Valtakunnallinen palvelutietokokonaisuus Suomi.fi on korvannut aiemman portaalin. Kansalaisille suunnatun tiedon lisäksi verkkosivustoon tulevat mukaan viranomaisille ja yrityksille tarkoitetut palvelut. Verkkopalvelun kehittämisestä vastaa Väestörekisterikeskus.

Tutustu Suomi.fi -verkkopalveluun. Porin palvelut löytyvät hakusanalla Pori ja haluttu palvelu.


Hakusana