Etusivu > Uutiset > 2017 > 07 > #KokoPoriLiputtaa SuomiAreena-viikolla – osallistu haasteeseen

#KokoPoriLiputtaa SuomiAreena-viikolla – osallistu haasteeseen

(07.07.2017 14:33 Elli-Mari Sulonen / päivitetty 07.07.2017 14:34)

Pori nostaa lipun salkoon maanantaina 10.7. koko viikon ajaksi ja kannustaa kaikki SuomiAreenan ja Porin Jazzien vilskeestä nauttivat kaupunkilaiset mukaan #KokoPoriLiputtaa-tempaukseen. Liputtaa voi perinteisin tavoin tai digitaalisesti nostamalla lipun salkoon sisäministeriön #Liputan-kampanjasivulla.

Itsenäisyyden juhlavuonna sisäministeriö kannustaa kaikkia liputtamaan nykyistä aktiivisemmin ja rennommin. Suomessa on ylipäätään varsin salliva liputuskulttuuri: lipun voi nostaa salkoon vaikka joka päivä. Yhtä sääntöä ei kuitenkaan sovi unohtaa - yöksi lippu on otettava pois salosta.

Koko Pori liputtaa: Ohjeet yhteiseen liputukseen

  • Sisäministeri Paula Risikko nostaa Suomen lipun salkoon yhdessä partiolaisten kanssa SuomiAreenan MTV-lavalla kauppatorilla klo 9.30.
  • Porin kaupunki liputtaa läpi koko viikon - ainakin keskeisimmissä lippusaloissaan.
  • Kaupunkilaisten toivotaan osallistuvan liputukseen omilla lipuillaan. Lipun voi nostaa salkoon valitsemanaan päivänä kotipihassa tai vaikka työpaikalla. Lippu tulee ottaa yöksi pois salosta.
  • Lipputangon puuttuessa, voi lipun nostaa salkoon myös digitaalisesti. Liputuskuvan pääsee tekemään kampanjasivulla www.intermin.fi/liputan ja sen voi jakaa sosiaalisessa mediassa tunnisteilla #Liputan tai #Flaggar ja #KokoPoriLiputtaa.
  • Nostaessasi lipun salkoon oikeasti, osallistuaksesi #Liputan-kampanjaan toimi seuraavalla tavalla:
  1. Nosta lippu salkoon itsellesi tärkeän asian kunniaksi ja ota liputuksesta kuva.
  2. Sen jälkeen jaa liputuskuva sosiaalisessa mediassa tunnisteilla #Liputan tai #Flaggar ja #KokoPoriLiputtaa varustettuna.
  3. Muista myös kertoa, minkä asian puolesta liputat.


Liputan-kampanja kannustaa iloiseen liputtamiseen

#KokoPoriLiputtaa-tempaus on osa kesäkuussa liikkeelle lähtenyttä sisäministeriön #Liputan-kampanjaa, joka pyrkii iloisen liputuksen edistämiseen. Kampanjan kantava idea on, että liputtaa saa minkä tahansa itselleen tärkeän asian tai arvon puolesta ja milloin vaan.

– Liputuksesta on monelle tullut etäinen ja vähän virallisen oloinen asia, mitä sen ei suinkaan kuuluisi olla. Kaikilla meillä ei myöskään ole lipputankoa. Halusimmekin luoda suomalaisille uuden ja vapaan mahdollisuuden liputtamiseen, sillä Suomen lippu kuuluu kaikille, sisäministeriön erityisasiantuntija Hanne Huvila kertoo.

kuva Sisäministeriö julkaisi uudet liputusohjeet suomalaisten iloksi ja avuksi. Ne on kuvittanut kuopiolaislähtöinen graafinen suunnittelija Karoliina Korhonen, jonka Finnish Nightmares -kuvitukset stereotyyppisestä suomalaisesta Matista ovat leikkineet suomalaisten ujoudella jo muutaman vuoden ajan. Tutustu ohjeisiin osoitteessa: http://intermin.fi/liputan

Hakusana