Etusivu > Uutiset > 2017 > 07 > Lähde treffeille Porin kanssa kansalaistorille

Lähde treffeille Porin kanssa kansalaistorille

(07.07.2017 14:36 Marika Virtanen / päivitetty 07.07.2017 14:36)

Kaupunki esittelee toimintaansa SuomiAreenassa 10.–14. heinäkuuta kävelykadun ja Eteläkauppatorin kulmassa. Mökkien ryppäässä on vahvasti esillä kaupungin uusi ilme sekä kaupungin palvelut.

Porin kaupunki ei suinkaan ole ainoa toimintaansa avaava organisaatio, sillä viikon aikana lähes 90 yhdistystä, yritystä ja organisaatiota esittelee kansalaistorilla toimintaansa SuomiAreenassa vieraileville.

Porin mökillä kuhisee

Viikko alkaa maanantaina Porin konsernihallinnon päivällä, jossa kävijät voivat tavata esimerkiksi kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkosen ja toimialajohtaja Lauri Kilkun. Lisäksi maanantaina kerrotaan, miten kaupunki palkkaa uusia työntekijöitään ja koko päivän on paikalla kaupunkisuunnittelun asiantuntijoita keskustelemassa kävijöiden kanssa siitä, mihin päin Poria tulevaisuuden asuinalueita pitäisi rakentaa.

Tiistaina Porin mökillä on sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten päivä. Verensokeria ja verenpainetta voi mitata maksutta koko päivän. Lisäksi voi piipahtaa ravitsemusneuvojan pakeilla tai tulla tutustumaan, antamaan kehitysideoita ja kysymään lisätietoa sähköisistä ajanvarauspalveluista. Paikalla on myös vanhuspalveluiden palveluohjaajia.

Sivistys valtaa mökin keskiviikkona, jolloin voi tentata varhaiskasvatuksen asiantuntijoita tai kokeilla vauvojen värikylpyä. Monien koulujen oppilaiden käyttöön hankittavista henkilökohtaisista Chromebookeista on lisätietoa tarjolla sekä kirjaston sähköisistä aineistoista.

Torstaina Porin Ympäristö- ja lupapalvelut ovat päivän teema. Energianeuvojalta voit kysyä koko päivän ajan, miten aurinkoenergialla voi keventää omakotitalon tai taloyhtiön sähkölaskua. Tarjolla on myös energiansäästövinkkejä sekä tietoa seudun luontokohteista. Pienrakentamisen asiantuntijat kertovat, mitä lupia tarvitsee, kun pistää kesäksi pystyyn keveitä lisärakenteita, kuten pation, terassin tai lasituksia talon kylkeen. Mökillä voi tavata myös toimialajohtaja Ulla-Kirsikka Vainion.

Tekniseen toimialaan keskitytään perjantaina. Torin toisella kulmalla sijaitsevasta Palvepiste Porinasta paikalla on asiantuntijoita, joilta voi kysyä esimerkiksi tonteista, katutöistä, liikennejärjestelyistä, pysäköintiluvista, venepaikoista tai kalustusluvista. Paikalla on myös Parempi sisäilma Poriin –projektia esittelevä asiantuntija.

Pori-mökin ohjelma:


Maanantai 10.7. klo 9–17
Lähde treffeille Porin kanssa – tapaa kaupungin johtoa

Klo 9–17 Miten Pori hakee työntekijöitä?
Klo 9–17 Missä haluaisit Porissa asua?
Klo 13–14 Tapaa toimialajohtaja Lauri Kilkku
Klo 15.00–15.45 Tapaa kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen

Tiistai 11.7. klo 10–17
Lähde treffeille Porin kanssa – tapaa terveysalan ammattilaisia

klo 10–17 Palveluneuvonta ja terveyskioski – verenpaineen ja verensokerin mittausta
klo 10–13 Sähköiset ajanvarauspalvelut
klo 10–13 Ravitsemusneuvontaa
klo 13–17 Seniorineuvola
klo 13–17 Vanhuspalveluiden palveluohjaus

Keskiviikko 12.7. kello 10–17
Lähde treffeille Porin kanssa – tenttaa varhaiskasvatuksen edustajaa tai kokeile värikylpyä

Klo 10–17 Lasten värikylpy on kehitetty Porin lastenkulttuurikeskus - Satakunnan lastenkulttuuriverkostossa 2000-luvun alussa. Ympäri Suomea levinnyttä värikylpyä voit tulla kokeilemaan kansalaistorille.
Klo 10–11 Tapaa kulttuuriyksikön päällikkö Jaana Simula
Klo 11–12 Tapaa liikunta- ja nuorisoyksikön asiantuntija
Klo 12–14 Uudet Chromebookit
Klo 14–16 Tapaa varhaiskasvatusyksikön päällikkö Ritva Välimäki
Klo 14–16 Kirjaston e-aineistot

Torstai 13.7. kello 10–17
Lähde treffeille Porin kanssa – tavattavissa aurinkoinen neuvoja ja pienrakentamisen ammattilaiset

Klo 10–17 Energianeuvontaa omakoti- ja taloyhtiöiden asukkaille. Vinkkiä voi kysyä uusiutuvan energian hyödyntämisestä tai energiakulutuksen nipistämisestä.
Klo 10–17 Porin luontokohteet
Klo 11–14 Pienrakentaminen. Mitä lupia ja toimenpiteitä kesärakentaminen, esimerkiksi patiot ja lasitukset tarvitsevat?

Perjantai 14.7. kello 10-15
Lähde treffeille Porin kanssa – selvitä mitä salaisuuksia Porinasta löytyy

Klo 10–15 Porinan palvelut
Klo 10–15 Parempi sisäilma Poriin

Katso SuomiAreenan koko ohjelma: http://suomiareena.fi/ohjelmapuhujat


Hakusana