Etusivu > Uutiset > 2017 > 07 > Porilaispoika menestyi nuorten laulukilpailussa Savonlinnassa

Porilaispoika menestyi nuorten laulukilpailussa Savonlinnassa

(19.07.2017 14:39 Toni Peltonen / päivitetty 19.07.2017 14:48)

Porilainen nuori 12-vuotias laulaja Aleksi Laine sijoittui toiseksi viime viikonloppuna järjestetyissä Savonlinnan Mestarilaulajat -kilpailuissa. Poikien sarjan finaali laulettiin lauantaina 15.7. 2017.

Lasten ja nuorten laulukilpailu oli kolmivaiheinen, jossa ensin valittiin keväällä käytyyn semifinaaliin ennakkoäänitysten perusteella Laineen sarjaan 15 poikaa. Viikonlopun finaalissa kärkitaisto käytiin viiden pojan välillä, jossa Aleksi Laineen päihitti vain sarjan voittaja savonlinnalainen Aaro Jaatinen.

- Finaalissa ei hirveästi jännittänyt. Toiseen sijaan olen tyytyväinen, vaikka kyllä ykköseenkin olisi ollut mahdollisuuksia, kertoo Aleksi Laine kisan jälkeen.

kuva Finaalissa 12-vuotiasta Aleksi Lainetta säesti hänen laulunopettajansa Petri Antikainen.


Laine aloitti lauluharrastuksensa 8-vuotiaana Porin poikakuorossa. Laulunopettaja Petri Antikaisen opissa hän on käynyt kerran viikossa 10-vuotiaasta alkaen Palmgren-konservatorion klassisen laulun tunneilla. Antikainen myös säesti finaalissa porilaispoikaa.

- Vanhemmat kyllä sanovat, että aloitin laulamisen jo ennen puhumista. Pappa on ollut pitkään kuorossa ja hänen kanssaan olen laulanut klassista. Ja ukki soittaa jazzia.

Aleksi Laineen ukki onkin Pori Jazz -legenda rumpali Reino "Reiska" Laine.

Poikien sarjan finaalissa laulettiin pakollisena osuutena Pirkanmaan maakuntalaulu Kesäpäivä Kangasalla ja vapaavalintaiseksi lauluksi Laine oli valinnut yhdessä laulunopettajansa kanssa Händelin ooppera-aarian.

- Aika paljon treenasin, kesällä päivittäin. Kun konservatoriossa tunnit loppuivat kesäksi, käytiin Petrin luona Tampereella kolme–neljä kertaa, Laine sanoo.

12-vuotias porilaispoika ei ole vielä varma, aikooko hän tehdä laulamisesta itselleen ammatin, mutta se on selvää, että klassinen laulu on harrastus, joka pysyy.

Palmgren-konservatorio on ylpeä laulajastaan

Laulunopettaja Antikainen arvostaa korkealle Savonlinnan klassisen laulun kilpailua, koska se on harvinaisuus monien nuorten kevyen musiikin kilpailujen joukossa.

- Toinen palkinto kilpailussa on ilman muuta hienoa ja olen iloinen Aleksin puolesta. Laulunopettajana iloitsen tämänikäisestä pojasta, joka suhtautuu klassiseen lauluun vakavasti ja määrätietoisesti. Laulurintamalla kun vaaditaan menestykseen jo lapsilta kovaa työtä ja se onkin toisilta välillä hukassa, Antikainen toteaa.

- Menestys on myös vahvistus sille, että poikakuorotyölle on tilausta.

Palmgren-konservatorion rehtori Markku Ollila yhtyy iloon Aleksi Laineen toisesta sijoituksesta. Hän oli myös paikan päällä katsomassa oman koulunsa pojan finaalisuoritusta.

- Aleksin menestyminen kertoo siitä, että Palmgren-konservatorion opetuksen piirissä on taitavia nuoria ja pystymme valmentamaan heitä valtakunnalliselle tasolle, arvioi rehtori.


Hakusana