Etusivu > Uutiset > 2017 > 07 > Seppo Salonen parantaa kuntalaisten hyvinvointia ympäristöpalveluita suunnitellen ja kehittäen

Seppo Salonen parantaa kuntalaisten hyvinvointia ympäristöpalveluita suunnitellen ja kehittäen

(28.07.2017 11:15 Elli-Mari Sulonen / päivitetty 28.07.2017 11:24)

Porin kaupungin ympäristö- ja lupapalveluiden toimialalla toimii kuusi yksikköä, joista suunnittelu- ja kehittämisyksikköä luotsaa Seppo Salonen.

Tampereelta kotoisin oleva Salonen arvelee edellisessä elämässään olleensa britti, sillä hän pitää jalkapallosta ja 70-80-luvun brittipunkista. Englantilainen keittiö ei kuitenkaan häntä innosta, vaan supisuomalainen. Samoin Salonen nauttii suomalaisesta luonnosta. Alla hän kertoo yksikkönsä toiminnasta ja tavoitteista porilaisen luonnon parissa.

kuva Kuva: Porin kaupunki / Merika Lanne

Mitä tehtäviä suunnittelu- ja kehittämisyksikölle kuuluu?
– Tehtäviä on paljon laidasta laitaan. Luonnonsuojelua ja luonnon virkistyskäyttöä, ympäristökasvatusta, jätehuollon suunnittelua ja jäteneuvontaa, metsästyksen ja kalastuksen hallinnointia kaupungin omistamilla mailla ja vesillä, sekä joukkoliikenteen suunnittelua. Lisäksi vastaamme toimialan yleisistä suunnittelutehtävistä, muun muassa strategioista.

Mikä on mielestäsi yksikön tärkein tavoite?
– Kuntalaisten hyvinvointiin ja kaupungin vetovoimaisuuteen vaikuttaa merkittävästi ympäristön viihtyisyys, johon liittyy myös turvallisuus ja terveellisyys. Näitä asioita edistämme parhaamme mukaan siten, että lakisääteisen viranomaistoiminnan lisäksi työkalupakissamme on muitakin keinoja, kuten esimerkiksi neuvontaa, tiedottamista, tiedon jakamista, luonnossa liikkumisen edistämistä ja niin edelleen. Samalla maailmakin pelastuu omalta pieneltä osaltaan.

Mikä on mielestäsi tärkein tavoite sinulle yksikön esimiehenä?
– Yksikön henkilöstöllä on paljon asiantuntemusta annettavana kaupunkilaisten hyväksi. Tärkein tavoitteeni on luoda tälle työlle hyvät edellytykset, koska silloin kaupunkilaisille tarjottavat palvelutkin toimivat hyvin. Joskus esimiehen täytyy asiantuntijaorganisaatiossa myös osata olla pois tieltä, jos tilanne niin vaatii.

Millä kolmella sanalla kuvailisit yksikköäsi?
– Asiantunteva, yhteistyökykyinen ja innostunut.

Mikä on parasta Porissa?
– Vähän ilmeinenkin vastaus tähän on luonto, mutta onhan täällä monipuolisia luontokohteita: merta, jokia, suisto, järviä, kosteikkoja ja nykyisin jopa vesiputouskin Laviassa. Porilaisuuteen kuuluu tietty suoraviivaisuus, mikä sopii Isoksi Poriksi joskus kutsutun Tampereen kasvatille hyvin. Työasioiden kannalta Pori on sopivan kokoinen, asiantuntijoita ja yhteistyökumppaneita on riittävästi ja heidät myös tavoittaa helposti.

Millainen on tulevaisuuden Pori?
– Kaupunki, joka on rohkeasti ja virheitäkin pelkäämättä ympäristöasioiden edelläkävijä keskikokoisten suomalaisten kaupunkien joukossa, koska silloin myös kaupunki ja kaupunkilaiset voivat hyvin.

Katso alta Salosen terveiset luonnon helmasta:

Juttusarjassa esitellään Porin uuden organisaation yksiköitä ja niiden päälliköitä. Porin kaupungin uusi organisaatio astui voimaan 1.6.2017.


Hakusana