Etusivu > Uutiset > 2017 > 07 > Suviseurat osoittivat Porin voiman suurtapahtumien kaupunkina

Suviseurat osoittivat Porin voiman suurtapahtumien kaupunkina

(05.07.2017 12:41 Elli-Mari Sulonen / päivitetty 05.07.2017 12:41)

Suviseurat järjestettiin kesä-heinäkuun vaihteessa Porissa Kokemäenjoen luodoilla. Sujuva yhteistyö viranomaisten kanssa ja toimiva tapahtuma-alue antoivat mahdollisuuden onnistuneiden seurojen järjestämiseen.

– Yhteistoiminta kaupungin kanssa on ollut erittäin hyvää ja sujuvaa koko prosessin ajan, Suviseurojen päätoimikunnan puheenjohtaja Timo Valli kiittää.

Erityisesti Valli nostaa esille yhteistyökäytännön, jossa projektin alusta alkaen kaupunki kutsuu koolle tapahtuman, poliisin ja pelastuslaitoksen edustajat sekä kaupungin viranomaisia esimerkiksi ympäristövalvonnasta.

– Suurtapahtumaa järjestettäessä tehdään yhteistyötä todella monien tahojen kanssa. Kun suunnitelmia käydään läpi saman pöydän ääressä, kaikilla toimijoilla on hyvä kokonaiskuva projektista koko ajan. Porin käytäntö on erittäin toimiva, Valli sanoo.

Lisäksi VisitPori on järjestänyt tapaamisia muun muassa suurtapahtumien järjestäjien ja paikallisten kaupallisten toimijoiden kanssa.

– Kaikesta näkee, että Pori on tottunut ja ammattitaitoinen suurtapahtumien järjestäjä, Valli toteaa.

Luotojen alue palvelee sijainniltaan ja toiminnoiltaan

Valli on erittäin tyytyväinen tapahtuma-alueen toimivuudesta. Keskustan läheisyys ylitti toiveet Suviseuravieraista. Parhaimmillaan kävijämääräksi laskettiin lauantai-iltana yli 87 000 seuravierasta, joista päiväkävijöitä oli yli 10 000.

Myös alueen fasiliteetit toimivat. Merkittävässä osassa oli muun muassa aluetta kiertävä tie, jonka Suviseurat rakensivat yhteistyössä kaupungin kanssa.

– Kaikki liikenne kulki kehätiellä seura-alueen ulkopuolella, mikä toi turvallisuutta. Tie mahdollistaa muidenkin suurtapahtumien järjestämisen alueella, Valli kertoo.

Myös Porin kaupungin erityisasiantuntija Jukka Kotiniemi on tyytyväinen Suviseurojen osoitukseen alueen toimivuudesta.

– Suviseurat olivat valmistelleet liikennejärjestelyt hyvin. Luotojen alueella etuna ovat myös useat sisäänkäynnit, jolloin liikenne alueelle ja sieltä ulos saadaan sujumaan sujuvasti. Tämä on ykköspaikka suurtapahtumien järjestämiseen.

kuva Kuva: Suviseurat kuvapalvelu


Hakusana