Etusivu > Uutiset > 2017 > 08 > Ennätysmäärä majoittui porilaiskodeissa tapahtumien aikaan

Ennätysmäärä majoittui porilaiskodeissa tapahtumien aikaan

(07.08.2017 11:52 Marika Virtanen / päivitetty 07.08.2017 11:53)

Porilaiset vuokrasivat kotejaan kesän tapahtumien aikaan enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Suviseurojen, SuomiAreenan ja Pori Jazzin aikana porilaisissa kodeissa majoittui Visit Porin välittämänä yhteensä 2276 aikuista. Viime vuonna majoittujia oli noin tuhat vähemmän.

Suviseurat kertaluonteisena tapahtumana selittää kasvua jonkin verran, mutta myös SuomiAreenassa majoituttiin koteihin enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Kun SuomiAreenan aikaan porilaiskodeissa majoittui viime vuonna noin 550 henkilöä, oli vastaava luku kuluvalta kesältä lähes 400 henkilöä enemmän. Toisin sanoen ilman Suviseurojakin kodeissa majoituttiin selvästi aiempaa enemmän. Pori Jazzin aikana kodeissa majoittui saman verran henkilöitä kuin viime vuonna.

– SuomiAreenan kasvu näkyy luonnollisesti myös kotimajoituksen kysynnän kasvuna, joten voidaan todella olla ylpeitä porilaisesta vieraanvaraisuudesta. Samaan aikaan kotimajoituksesta on tullut trendikästä, eli se on selkeästi ihan varteenotettava vaihtoehto, Visit Porin toimitusjohtaja Anna Kyhä-Mantere toteaa.

Hotellien ja kotimajoituksen ohella kaupungin majoituskapasiteettia lisättiin SuomiAreenan ja Pori Jazzin aikaan esim. Pop up -hotellien, Kirjurinluotoon sijoitetun mobiilihotellin sekä koulumajoituksen avulla.

– Pula juuri hotellihuoneista on tapahtumien aikaan tietenkin todellinen, mutta kuitenkin keskustayksiön saattoi varata edullisesti vielä superviikon aikanakin. Kuluttajat tietävät, että kun hotelli on täynnä, se todella on täynnä. Sen sijaan koteja tulee välitettäväksi vielä tapahtuman aikanakin.Hakusana