Etusivu > Uutiset > 2017 > 08 > Kaisa Harjunpää johtaa uutta yksikköä porilaistuneella otteella

Kaisa Harjunpää johtaa uutta yksikköä porilaistuneella otteella

(25.08.2017 08:01 Elli-Mari Sulonen / päivitetty 25.08.2017 08:07)

Kaisa Harjunpää siirtyi uudessa organisaatiossa Porin kaupungin henkilöstöpalveluista sivistystoimialalle. Hän toimii uuden yhteiset palvelut –yksikön päällikkönä. Alla hän kuvaa uuden yksikön toimintaa ja ei-paljasjalkaisena porilaisena kertoo ajatuksiaan nykyisestä kotikaupungistaan.

Mitä tehtäviä yhteiset palvelut -yksikölle kuuluu?
– Sivistystoimialan yhteisiin palveluihin kuuluu henkilöstö, talous, yleishallinto, viestintä ja it. Olemme matriisiorganisaatiossa vastinpari konsernihallinnolle.

Mikä on mielestäsi tulevan yksikön tärkein tavoite?
– Tuottaa palvelut toimialalla linjausten mukaisesti siten, että muut yksiköt toimialalla saavat lisäarvoa meistä omaan toimintaansa ja voivat keskittyä yksikkönsä palvelujen tuottamiseen.

Mikä on mielestäsi tärkein tavoite sinulle yksikön esimiehenä?
– Se, että jokainen työntekijä kokee olevansa työssä, joka tuottaa iloa itselle ja muille ja jokainen tuntee tekevänsä arvokasta työtä. Aluksi yhteisten, uuden sivistystoimialan toimintatapojen luominen tulee olemaan ykkösprioriteetti.

Millä kolmella sanalla kuvailisit yksikköäsi?
– Ammattitaitoinen, innostunut ja uudistuva. Kolmesta eri hallintokulttuurista ja toimintatavoista tuleva, kokenut henkilöstö tietää, miten asiat tehdään järkevästi.

Nykyinen porilainen iloitsee kaupungin mahdollisuuksista

– Olen kotoisin varsinaisesta suomesta, siis Varsinais-Suomesta. Eräs porilainen tuttuni totesi minulle kuullessaan, että olin muuttamassa tänne: "Älä sinä iloinen varsinaissuomalainen mene sinne jäyhien satakuntalaisten joukkoon." No, hyvin täällä on pärjätty, Harjunpää nauraa.

Parasta Porissa on hänen mukaansa kaupungin kompakti koko sekä hyvät harrastusmahdollisuudet niin lapsille kuin aikuisille. Keväällä ja kesällä puutarhanhoito vie Harjunpään pihalle, talvella taas vietetään koko perheen kanssa aikaa laskettelurinteestä.

kuva Kuva: Kaisa Harjunpään arkistoista


– Lapset ovat sitä mieltä, että äidinkin olisi aika siirtyä suksilta laudan päälle.

Nähtäväksi jää, millä menopelillä Harjunpää ensi talvena laskee. Hänen harrastuksiinsa kuuluvat myös kirjat, neulominen, kokkaus ja leivonta. Työkaveritkin saavat osansa leivonnaisista.

– Lupasin leipoa kaikille henkilöstöpalveluista äitiyslomalle jääville masukakun ja lupaukseni olen pitänyt.

Organisaation uudistuttua Harjunpää lupaa ravita myös uuden yksikön väkeä herkuilla.

– Kyllä hekin ovat jo saaneet yhden kakun rippeet, lastenkutsuilta jää aina syötävää. Jatkossakin hoidan asiat samaan malliin.

Harjunpää on selvästi porilaistunut vuosien varrella. Tulevaisuuden Porissa hän näkee paljon hyvää.

– Tulevaisuuden Pori on kaupunki, jossa jokaisella on paikka ja tavoitteita elämässä. Se on hyvä paikka elää ja yrittää. Kaupunkilaisia kannustetaan siihen kuuluun porilaiseen hulluuteen, jolla erotumme.

– Muualta kotoisin olevana hyvä juttu Porissa on myös se, että täältä pääsee aina pois, kun tarve vaatii, Harjunpää vitsailee.

Juttusarjassa esitellään Porin uuden organisaation yksiköitä ja niiden päälliköitä. Porin kaupungin uusi organisaatio astui voimaan 1.6.2017.


Hakusana