Etusivu > Uutiset > 2017 > 08 > Keskitetyssä matkakeskuksessa yhdistyvät eri liikennemuodot

Keskitetyssä matkakeskuksessa yhdistyvät eri liikennemuodot

(31.08.2017 09:11 Marika Virtanen / päivitetty 31.08.2017 09:11)

Pian avautuva uusi matkakeskus on suunniteltu yhdistämään eri liikennemuodot kätevästi samaan kokonaisuuteen. Keskitetty matkakeskus on ollut tavoitteena jo asemakaavaa laadittaessa yli 20-vuotta sitten.

– Vanha matkakeskus oli niin sanottu hajautettu matkakeskus, jossa juna- ja bussiliikenne olivat eri terminaaleissa ja molemmissa oli omat palvelunsa. Nyt voimme hyödyntää yhteisiä tiloja ja palveluita, kertoo hankkeen projektikoordinaattori Mari Antikainen Prizztechistä.

Tilat on suunniteltu viihtyisiksi ja matkakeskukselle on autoja varten varattu parkkitilaa kävelymatkan päähän.

– Pitkäaikaista, aikarajoituksetonta pysäköintiä varten otetaan käyttöön kaupunginhallituksen suunnitelmien mukaisesti uusi parkkialue rautatien ja valtatien 2 välissä. Pysäköintialueelle ajetaan Tiilimäen puolelta Ratapihantien kautta ja sieltä kuljetaan junien ja bussien lähtölaitureille portaalikäytävää pitkin. Myös Karjalankadun varressa on pitkäaikaista pysäköintitilaa, toteaa Antikainen.

Puuvillan ja keskussairaalan väliä kulkeva cityliikenne on myös helppo ja halpa tapa saapua matkakeskukselle. Matkaa pääsee jatkamaan muihin kaupunkeihin kaukoliikenteen busseilla tai junalla. Lentokenttäkään ei ole kaukana.

Matkakeskukselle saapumisen lisäksi myös kyydin odottelu on tehty viihtyisämmäksi. Linja-autoa voi odotella omissa katoksissa tai rautatieaseman tiloissa.

– Odotustilat asemarakennuksessa ovat erittäin hyvät ja tilavat. Aukioloajat ovat vanhaa linja-autoasemaa paremmat ja koko matkakeskuksen suunnittelu on tehty niiden käyttöä ajatellen, toteaa toimialajohtaja Marko Kilpeläinen.

Samojen tilojen hyödyntäminen rautatieaseman kanssa on järkevää ja tiloja pystytään kehittämään, kun matkustajien määrä kasvaa. Tällä hetkellä odotustiloissa on juoma- ja välipala-automaatti, mutta suunnitteilla on laajempaa kahvio- tai kioskitoimintaa, jonka vuokraamisesta päättää VR. Myös linja-autojen lipunmyynnistä rautatieasemalla neuvotellaan parhaillaan.

kuva Karttakuva matkakeskuksesta. Kuva avautuu klikkaamalla suuremmaksi.Hakusana