Etusivu > Uutiset > 2017 > 08 > Kokemäenjoen ruoppaus aikaistaa Taavi-sillan talvisäilöön viemistä

Kokemäenjoen ruoppaus aikaistaa Taavi-sillan talvisäilöön viemistä

(23.08.2017 10:57 Elli-Mari Sulonen / päivitetty 23.08.2017 10:58)

Porin kaupunki teettää Porin tulvasuojeluun liittyvän kunnossapitoruoppauksen Kokemäenjoella sen haarautumisalueella, Kirjurinluodon kohdalla. Taavi-silta sijaitsee ruoppausalueen keskellä, joten se siirretään ensi viikolla talvisuojaansa ruoppaustöiden tieltä.

Kokemäenjoen ruopattava alue ulottuu Porinsillalta Luotsinmäenhaaraa noin Kirjurinluodon kesäravintolan kohdalle ja Raumanjuopaa Katariinankadun kohdalle. Ruoppaus toteutetaan pääosin joen keskiosassa. Ruoppausmassa läjitetään Hevosluodossa sijaitsevalle läjitysalueelle.

Työlle saatiin vesilakiin perustuva ruoppauslupa loppuvuodesta 2014, mutta vuollejokisimpukkoihin liittyvän poikkeusluvan saanti siirsi työn tähän vuoteen. Edellinen kunnossapitoruoppaus toteutettiin noin vuonna 1980. Suositeltu kunnossapitoruoppausväli on nykyarvioiden perusteella 10–15 vuotta.

Ruoppaus voidaan aloittaa aikaisintaan 1. syyskuuta. Valmistelevia töitä, kuten Hevosluodon läjitysalueelle johtavan paineputken asennus, saatetaan toteuttaa aikaisemmin. Urakka-aikaa on annettu 15.11.2017 saakka. Hankkeen kustantavat Porin kaupunki Porin tulvasuojeluhankkeen hankevastaavana sekä Varsinais-Suomen ELY-keskus.

Taavi-silta palaa paikalleen jälleen ensi keväänä


Etelärannasta Kirjurinluotoon johtava Taavi-kävelysilta siirretään 28. elokuuta alkavalla viikolla talvisuojaansa Pihlavanlahdelle. Taavi sijaitsee keskellä ruoppausaluetta ja lisäksi se on läjitysalueelle johtavan paineputken tiellä, joten siirtäminen on välttämätöntä.

– Ruoppauksen aloitus on siirretty niin pitkälle kuin mahdollista. Työ pitää saada hoidettua ennen talvea. Pahoittelemme työstä aiheutuvaa haittaa, mutta haluamme muistuttaa, että ruoppaus on tärkeä osa joen kunnossapitoa niin tulvasuojelun kuin myös veneilijöiden kannalta, infrayksikön päällikkö Markku Koppelomäki sanoo.

Taavi-sillan venepaikkojen tilalle on järjestetty korvaavat paikat loppukesäksi. Ensi viikolla myös vierasvenelaituri poistuu käytöstä Jokikeskus-hankkeen rakennustöiden vuoksi.


Ruoppauksen suunnitelmakarttaan voi tutustua tästä (pdf, 2.45 Mt)


Hakusana