Etusivu > Uutiset > 2017 > 08 > Lauantaina sata päivää sataan – Porissa tanssihaaste, herkuttelua, värikylpyä ja luonnon juhlaa

Lauantaina sata päivää sataan – Porissa tanssihaaste, herkuttelua, värikylpyä ja luonnon juhlaa

(25.08.2017 07:29 Elli-Mari Sulonen / päivitetty 25.08.2017 07:30)

Ensi viikonloppuna vietetään Suomessa Sata päivää sataan –tapahtumaviikonloppua ja lauantaina Suomen luonnon päivää. Pori on täynnä monenlaisia tapahtumia, niin luonnon helmassa kuin keskellä kaupunkiakin. Porin kaupunki on mukana tapahtumantäyteisessä lauantaissa.

Lauantaina 26. elokuuta klo 11-14 syödään ja tanssitaan yhdessä kävelykadulla. Koko kaupunki on kutsuttu yhdessä herkuttelemaan ja antautumaan tanssin ja laulun lumoihin sekä juhlistamaan 100-vuotiasta Suomea ja 40-vuotiasta Porin kävelykatua.

Tapahtumassa muun muassa myydään possua ja riivattua pannukakkoa Satakunnan Museon, Pitopassarien ja Satakunnan keittiömestarien yhteisellä teltalla. Porin lastenkulttuurikeskus järjestää Suomen suurinta Vauvojen värikylpy -yhteisteosta "Maailma suussa". Kaikenikäiset vauvasta vaariin ovat tervetulleita maalaamaan. Tutustu koko ohjelmaan sivun alalaidassa.

Tapahtuman kohokohtana on koko kaupungin yhteinen tanssihetki klo 12 Eetunaukion lavan edessä. Pori vastaa saamaansa tanssihaasteeseen kuvaamalla videon porilaisista jammailemassa Elastisen ja Anna Puun Kesä ’99 -biisin tahtiin. Lue lisää täältä.

Viikonloppuna vietetään myös Suomen luonnon päivää, jonka juhlintaan Luontotalo Arkki osallistuu tarjoamalla asiakkailleen vapaan sisäänpääsyn Arkin näyttelyihin lauantaina 26.8. klo 11-17 sekä olemalla mukana Luonnon juhlassa Yyterissä. Luontotalo Arkki järjestää leijanlennätys- ja hiekkalinnanrakennuspajan Yyterin rannalla lauantaina klo 13-17. Paja on maksuton.

Porin kaupunki järjestää Yyterin luonnon juhlaan maksuttomia kuljetuksia. Lisätietoja kuljetuksista ja juhlan monipuolisesta ohjelmasta voit lukea täältä.

Myös taidemuseossa juhlistetaan luontoa Luonto taiteessa –tapahtumalla. Museon näyttelyihin on vapaa pääsy lauantaina 26.8. kello 15-18. Ohjelmassa on luonnonmateriaaleilla askartelua sekä piirustustyöpajoja koko perheelle. Kello 16 tutustutaan oppaan johdolla Muistin ajankohtaisuus -näyttelyyn luontoteeman kautta. Lisäksi päivän aikana voi osallistua arvontaan, jossa palkintona on museokaupan tuotteita.


kuva


Hakusana