Etusivu > Uutiset > 2017 > 08 > Porilla kova luotto Nextjetiin

Porilla kova luotto Nextjetiin

(29.08.2017 15:40 Salla Rajala / päivitetty 29.08.2017 15:40)

Porin kaupungin delegaatio vieraili tiistaina 29. elokuuta Tukholmassa tapaamassa Porin lentokentän matkustuslentoja liikennöivän ruotsalaisen lentoyhtiö Nextjetin edustajia. Neuvotteluissa keskusteltiin muun muassa yhteistyön jatkuvuudesta, aikatauluista ja markkinointitoimenpiteistä.

Kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen sanoo neuvotteluiden käydyn hyvässä hengessä.

– Yhteistyöhön on kova luotto, ja markkinointitoimenpiteitä aiotaan vahvistaa.

Liikennöinnin alkamisesta heinäkuun loppuun, eli runsaan kolmen kuukauden aikana, reittiä on käytetty Porin ja Tukholman välillä 2 439 kertaa sekä Porin ja Helsingin välillä 3 316 kertaa.

– Matkustajamäärissä on päästy jo tässä vaiheessa vuotta niihin tavoitteisiin, jotka meillä on vuodelle 2017, Nextjetin toimitusjohtaja Magnus Ivarsson sanoo.

Nextjet neuvottelee parhaillaan jatkoyhteyksien varaussopimuksesta eri lentoyhtiöiden kanssa. Codeshare-sopimuksella tarkoitetaan jatkoyhteyksien varaamista yhdellä kertaa, yhdellä hinnalla ja yhdellä check-inillä.

– Sopimukset on tähän mennessä saatu tehtyä KLM ja Air Baltic -lentoyhtiöiden kanssa. Myös Finnairin kanssa on tehty vastaava, mutta kevyempi interline-sopimus, Ivarsson kertoo.

Porin kaupunginvaltuusto hyväksyi helmikuun lopussa lentoliikenteen markkinointitukipaketin, jonka arvo on 3,5 miljoonaa euroa jakautuen vuosille 2017–2019. Ruotsin kuljetushallitus ilmoitti viime viikolla peruneensa Nextjetin lentoluvan talousongelmien vuoksi. Sitä varten Nextjetin omistajat ovat päättäneet ylimääräisessä yhtiökokouksessaan vahvistaa yhtiön taloutta pääomittamalla kaiken kaikkiaan 70 miljoonalla ruotsin kruunulla.

– Pääomittamisen myötä yhtiön taloustilanne on kohentunut, eikä riskiä Porin kaupungin näkökulmasta ole, Luukkonen toteaa.Hakusana