Etusivu > Uutiset > 2017 > 08 > Porin kaupungille merkittävä paikkatietoalan palkinto San Diegossa

Porin kaupungille merkittävä paikkatietoalan palkinto San Diegossa

(23.08.2017 09:35 Elli-Mari Sulonen / päivitetty 23.08.2017 09:35)

Esri, paikkatietoanalytiikan ja -ratkaisujen toimittaja, luovutti Porin kaupungille vuoden 2017 Special Achievement in GIS (SAG) -palkinnon 12. heinäkuuta Esrin kansainvälisen käyttäjäkonferenssin yhteydessä San Diegossa. Yli 300 000 ehdokkaan joukosta valittu Porin kaupunki on ensimmäinen kuntaorganisaatio Suomessa, jolle kyseinen palkinto on myönnetty. Aikaisempina vuosina Esrin SAG-palkinnon ovat saaneet muun muassa Suomen metsäkeskus, Fingrid ja Liikennevirasto. Palkinto jaettiin tänä vuonna yhteensä 180 organisaatiolle maailmanlaajuisesti.

Porin kaupungin saaman palkinnon myöntämisen perusteena on kaupungin innovatiivinen ote paikkatiedon ja uusimman teknologian hyödyntämiseen muun muassa datan keräämisessä ja visualisoinnissa. Pori on ennakkoluulottomasti lähtenyt paikkatiedon avulla kehittämään uusia ratkaisuja ja sovelluksia tehostaakseen toimintaansa sekä palvellakseen asukkaitaan entistä paremmin.

– Kaupunkien kehittämisessä tarvitaan juuri Porin kaupungin kaltaista uskallusta ajatella toisin ja kyvykkyyttä ratkaista tarpeita tulevaisuus huomioiden. Yhteistyömme Porin kaupungin paikkatietotiimin kanssa on ollut palkitsevaa, sanoo Esri Finlandin myyntijohtaja Jalmari Talola.

Porin kaupunki on aktiivisesti kehittänyt yli 40 Esrin teknologiaan perustuvaa sovellusta, joiden pyrkimyksenä on lisätä esimerkiksi sosiaalista hyvinvointia sekä houkuttaa Poriin lisää matkailijoita. Porin kaupungin julkisesta paikkatietoportaalista löytyy karttamuodossa olevaa tietoa niin suositelluista pyöräily- ja ulkoilureiteistä, koirapuistoista kuin bussireiteistä reaaliaikaisine kulkutietoineen. Samasta portaalista löytyvä palvelukartta esittelee yli 300 kaupungin palvelukohdetta päiväkodeista terveys- ja sosiaalipalveluiden toimipisteisiin ja matonpesupaikoista kuntoratoihin.

Lisäksi Porin kaupunki hyödyntää Esrin ArcGIS-paikkatietoalustaa muun muassa koulupiirien ja Satakunnan SOTE-alueiden suunnittelussa sekä Porin kaupungin omistamien kiinteistöjen energiankulutuksen seurannassa ja kunnossapidon suunnittelussa. Pori myös etsii jatkuvasti uusia mahdollisuuksia hyödyntää ArcGIS-paikkatietoalustaa ja on yksi ensimmäisistä, jotka ovat hyödyntäneet droneja kiinteistöjen kartoituksessa.

– Tämä palkinto on upea kunnianosoitus siitä työstä, jonka olemme Porin kaupungilla paikkatiedon hyödyntämiseen ja kehittämiseen panostaneet, Porin kaupungin paikkatietotiimin asiantuntijat Timo Widbom, Osmo Leppäniemi ja Mikko Viitala iloitsevat.

kuva SAG-palkinnon vastaanottivat Porin kaupungin paikkatietotiimin asiantuntijat Timo Widbom, Osmo Leppäniemi ja Mikko Viitala Esrin kansainvälisen käyttäjäkonferenssin yhteydessä heinäkuussa San Diegossa. Palkinnon luovutti Esrin pääjohtaja Jack Dangermond. Kuva: Esri


Hakusana