Etusivu > Uutiset > 2017 > 08 > Porin kiertoliittymät kymmenen kauneimman joukossa

Porin kiertoliittymät kymmenen kauneimman joukossa

(18.08.2017 08:37 Elli-Mari Sulonen / päivitetty 18.08.2017 08:40)

Poriin saatiin jälleen menestystä ympäristörakentamiseen suunnatussa kilpailussa, kun kolme kaupungin kiertoliittymää ylsi kymmenen joukkoon Suomen kaunein kiertoliittymä -kilpailussa.

Ympäristösuunnittelun, -rakentamisen ja -hoidon ammattilehti Viherympäristö julkisti toukokuussa 2017 kilpailun Suomen kauneimmista kiertoliittymistä. Kilpailu oli osa lehden 25-vuotista ilmestymisjuhlavuotta. Lehden toimituksen valitsemaan tuomaristoon kuului Maisemasuunnittelijat ry:stä maisemasuunnittelija Hanna Hentinen, Viher- ja ympäristörakentajat ry:n toiminnanjohtaja Ilkka Väre ja Taimistoviljelijät ry:stä toiminnanjohtaja Jyri Uimonen.

Porin kaupunki ilmoitti kilpailuun neljä eri puolilla kaupunkia sijaitsevaa kiertoliittymää, joista Eteläväylän, Sirkustorin ja Ruosniemen perennaympyrä nousivat kymmenen kauneimman joukkoon. Tuomaristo piti ehdotettujen kohteiden suunnittelua ja toteutusta korkeatasoisena. Kiertoliittymät luovat paikkakuntansa imagoa, tuovat esiin alueen erityispiirteitä, osaamista, työtä ja paikallisia tuotteita. Niiden suunnittelussa on otettu huomioon myös pimeän kauden valaistus sekä ympäristötaide.

Porin kaupungin henkilökunta on suunnitellut ja toteuttanut kiertoliittymät. Niiden katusuunnittelusta on vastannut suunnitteluinsinööri Irma Lehto sekä Tuomo Piippo ja vihersuunnittelusta suunnitteluhortonomi Katja Pesonen. Toteutuksesta vastasi infrarakentamisen henkilökunta.

Kauneimpien joukkoon selviytyi kiertoliittymiä myös Espoosta, Joensuusta, Kaarinasta, Lappeenrannasta, Laukaalta ja Sipoosta. Kaikki kymmenen kauneinta kiertoliittymää on julkaistu Viherympäristön elokuussa ilmestyneessä lehtinumerossa.

kuva Kuva Viherympäristö-lehdestä. Kuva: Porin kaupunki / Katja Pesonen


Hakusana