Etusivu > Uutiset > 2017 > 08 > Puuvillan ja keskussairaalan välistä matkaa pääsee kulkemaan kätevästi cityliikenteellä

Puuvillan ja keskussairaalan välistä matkaa pääsee kulkemaan kätevästi cityliikenteellä

(30.08.2017 15:06 Marika Virtanen / päivitetty 30.08.2017 15:06)

Porin joukkoliikenteessä aloitetaan pitkään kaivatun City-linjan liikennöinti 1. syyskuuta. Cityliikenne ajaa neitsytmatkansa matkakeskuksen avajaisissa ja normaalisti liikennöinti alkaa kello 13.

Ensimmäisenä matkaan pääsee Porin kaupungin punapohjaisilla karhuteippauksilla oleva bussi, joka saa väkisinkin hymyn huulille. Humoristiset ilmastoon ja liikkumiseen viittaavat letkautukset herättävät hilpeyttä.

kuva Porin kaupungin teippauksilla oleva citylinjan bussi. Kuva: Porin kaupunki/Marika Virtanen

Kaiken kaikkiaan Puuvilla – Matkakeskus – Keskussairaala välillä kurvailee kolme midikokoista 20 istumapaikkaista bussia. Tämä uusi tiheä yhteys yhdistää Porin keskustan alueen uudella tavalla palvellen ydinkeskustan lisäksi keskussairaalaa, uutta matkakeskusta, Satakunnan ammattikorkeakoulun kampusta sekä Puuvillatehtaan monipuolista palvelukeskittymää.

– Satakunnan sairaanhoitopiirin aloitteellisuus asian edistämiseksi onkin ollut merkittävä. Uusi linja tarjoaa uuden kestävän ja turvallisen liikkumistavan sairaalan työmatka- ja muuhun asiointiliikenteeseen, kuvailee Porin Linjojen toimitusjohtaja Markku Hermonen.

Liikenteen palveluaika on arkisin ja lauantaisin kello 6.30–22.30. Vuoroväli on arkisin 15 minuuttia kello 18.00 asti ja sen jälkeen 45 minuuttia. Lauantain vuoroväli on 45 minuuttia, keskipäivällä 15– 30 minuuttia.

– Yhdensuuntaisen matkan hinta on yksi euro. Cityliikenteen avaamisen yhteydessä keskustan alueella uudistetaan muitakin linjoja koskeva cityvyöhyke, jossa lipun hinta on niin ikään yksi euro. Citylippuun ei sisälly vaihto-oikeutta. Muiden linjojen lipuilla voi vaihtaa cityvyöhykkeelle normaalin vaihto-oikeuden puitteissa, toteaa Hermonen.

Ostamalla cityliikenteessä matkan pidemmälle paikallisliikenteen matkalle, citymatkaa ei tarvitse maksaa erikseen. Luonnollisesti keskusta-alueella voi matkustaa myös kaikilla muilla paikallisliikenteen lipputuotteilla. Cityvyöhykkeellä otetaan lisäksi käyttöön älykorttiin ladattava 50 matkan sarjalippu helpottamaan vakituisten käyttäjien matkustusta.

Cityliikenne_aikataulu.pdf (pdf, 0.2 Mt)

kuva Cityliikenteen reitti.


Hakusana