Etusivu > Uutiset > 2017 > 09 > Elämyksiä, hemmottelua ja teknologiaa vanhustenviikolla

Elämyksiä, hemmottelua ja teknologiaa vanhustenviikolla

(29.09.2017 12:15 Elli-Mari Sulonen / päivitetty 02.10.2017 10:34)

Vanhustenviikkoa vietetään tänä vuonna 1.-8.10. teemalla Ikäpolvet yhdessä. Porin kaupungin toimijat ovat aktiivisesti mukana vanhustenviikon tapahtumissa. Erityisesti seniorityöryhmä sekä WinNovan ja SAMKin opiskelijat tuovat ikäpolvia yhteen digitaalisuuden kautta.

WinNovan opiskelijat ovat mukana järjestämässä digiopastusta ikäihmisille maanantaina 2.10. kello 10-14 Satakunnan Kansan tiloissa (Pohjoisranta 11 E). WinNovan pisteellä lähihoitajaopiskelijat opastavat 112-sovelluksen lataamisessa ja käytössä, DigiHOP-hanke järjestää ikäihmisille nojatuolimatkoja virtuaalilasein. Tapahtuma on avoin kaikille kiinnostuneille.

SAMKin opettajat ja opiskelijat järjestävät ikäihmisille Senior Surf –päivän tiistaina 3.10.2017 kello 11-16 Porin pääkirjastolla (Gallen-Kallelankatu 12). SAMKin hyvinvointiteknologian tutkimusryhmä sekä opiskelijat esittelevät senioreille suunniteltuja hyvinvointipelejä. Lisäksi vanhustyön ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon opiskelijat esittelevät koulutustaan. Osallistujat pääsevät myös tutustumaan Pepper-robottiin ja virtuaalitodellisuuteen.

Ikäihmisille järjestetään virkistysiltapäivä tiistaina 3.10. kello 13-15 Viikkarin Valkamassa, Vapaaehtoistyönkeskus Liisassa (Juhana Herttuan katu 17). Virkistyspäivän teemana on Elämyksiä rannalla. Ohjelmassa on erilaisia toimintapisteitä, joita WinNovan lähihoitaja- ja kosmetologiopiskelijat toteuttavat. Tarjolla on muun muassa pallopelejä, kuvauspiste, hemmotteluhoitoja, hiekkataiteilua ja rantakahvilassa raikasta pientä purtavaa jokaiselle. Tapahtumassa pääsee myös liikkumaan Seniors-palvelun harjoitteiden tahtiin. Iltapäivän aikana saa tietoa kotona asumista tukevista teknologioista ja pääsee haastamaan itseään SAMKin tablettipeleillä. Tapahtuma on maksuton ja avoin kaikille.

Lisäksi Palvelukeskus Himmelin ja Puhurikodin asukkaille järjestetään hemmottelupäivä torstaina 5.10.2017 klo 13-15.

Virkitys- ja hemmottelupäivien järjestämisestä vastaavat Porin perusturvakeskus, WinNovan DigiHOP-hanke sekä Prizztech Oy:n ja SAMKin HYVÄKSI – Hyvinvointiteknologian innovaatioverkosto -hanke.

DigiHOP – Kotihoidon digitaalinen oppimisympäristö -hankkeessa kehitetään digitaalisesti toimivaa kotihoidon oppimisympäristöä lähihoitajakoulutukseen. DigiHOP-hanke on Keski-Suomen ELY-keskuksen rahoittama ESR-rahoitusohjelman kautta. HYVÄKSI -hankkeessa kehitetään teknologiaa eri käyttäjäryhmien hyvinvoinnin, terveyden ja toimintakyvyn edistämiseen. HYVÄKSI-hanketta rahoittaa Satakuntaliitto (EAKR), Porin seudun kunnat ja SAMK.

Vanhustenviikon ohjelma Porissa

Porin kaupungin seniorityöryhmä yhteistyökumppaneineen tarjoaa varttuneelle väelle tapahtumia koko viikon ajan. Kaikkiin tilaisuuksiin on vapaa pääsy. Vuonna 2006 perustetun seniorityöryhmän tehtävänä on kehittää ja edistää senioreille suunnattujen kulttuuripalvelujen saatavuutta.

VALTAKUNNALLINEN VANHUSTENVIIKKO 2.-10.10.2017

Maanantai 2.10. kello 15:15-16:45

Viikkarin Valkama, sali, Juhana Herttuankatu 17
Vanhustenviikon juhla

Ohjelmallinen tapahtuma, kahvitarjoilu. Järj. Vapaaehtoistoiminnan keskus LIISA

Tiistai 3.10. kello 11-16

Porin pääkirjasto, Gallen-Kallelankatu 12

kuva Senior surf -tapahtumassa tutustutaan Pepper-robottiin. Kuva: Pauli Valo, SAMK 2017

Senior surf –päivä aulassa ja Kokoustilassa

Samkin hyvinvointiteknologian tutkimusryhmä sekä opiskelijat esittelevät senioreille suunniteltuja hyvinvointipelejä. Lisäksi geronomi- ja vanhustyön YAMK-opiskelijat esittelevät koulutustaan. Mahdollisuus tutustua myös Pepper-robottiin ja virtuaalitodellisuuteen.

Tiistai 3.10. kello 13-15

Viikkarin Valkama, Juhana Herttuankatu 17
Elämyksiä rannalla. Virkistysiltapäivä ikäihmisille. Erilaisissa opiskelijoiden suunnittelemissa pisteissä hemmotellaan, kaunistaudutaan, hassutellaan valokuvaten (Photo Boot), matkaillaan etelän lämpöön "melkein oikeasti" virtuaalilasien avulla sekä pelataan rantapelejä ja digipelejä. Järj. Perusturva ja DigiHop –hanke (Winnova).

Tiistai 3.10. kello 12

Mummun Kamari, Itäpuisto 14, (1. kerros)
"
Yhteislauluja kotimaamme kunniaksi"

Keskiviikko 4.10.

Porin taidemuseo, Eteläranta
Seniorien suunnistus nykytaiteeseen -opastus
kello 14 Seniori-ikäisille suunnattu näyttelyesittely, johon voi tulla yksin tai yhdessä isomman ryhmän kanssa. Yleisöä rohkaistaan keskustelemaan taiteesta ja löytämään siihen kätkeytyviä merkityksiä. Kkello 11-20 senioreilla on vapaa pääsy taidemuseoon

Torstai 5.10. kello 14

Torstai-Akatemia
Seurakuntakeskus, Itäpuisto 14, 2. krs

Viestintäpäällikkö, FT Matti Kuhna luennoi aiheesta "Reformaatio kansallisen heräämisen avittajana". Järj. Porin kesäyliopistokeskus ja Porin seurakuntayhtymä

Torstai 5.10. klo 11-

Pori Sinfoniettan Idylli-konsertin avoin kenraaliharjoitus Promenadisalissa.

Perjantai 6.10.

Pori Sinfonietta vierailee vanhainkodeissa ja palvelutaloissa.

Lauantai 7.10. kello 14-16:15

Porin seudun kansalaisopiston käsityökeskus, Valtakatu 20
Vanhustenviikon pajapäivä – Ikäpolvet yhdessä. Tervetuloa tekemään yhdessä lastenlasten kanssa perinteisiä askarteluja menneiltä vuosikymmeniltä! Järj. Porin seudun kansalaisopisto

Tiistai 10.10. kello 17.30

Mikaelsgården-sali, Mikonkatu 20-22
FT, prof. Pertti Haapala (TaY) luennoi aiheesta "Suomalainen yhteiskunta 1910-luvulla: ristiriidat ja odotukset", pj. Juhani Ruohonen. Osa luentosarjasta "Matkalla valtioksi – itsenäistyvä Suomi ja Satakunta 1917-1918. Järj. Satakunnan Museo, Porin kesäyliopisto, Porin seudun kansalaisopisto, Porin kaupunginkirjasto – Satakunnan maakuntakirjasto, Kulttuurituotannon ja maisematutkimuksen koulutusohjelma – Turun yliopisto sekä Svenska Kulturfonden i BjörneborgHakusana