Etusivu > Uutiset > 2017 > 09 > Herttuan koulun siirto onnistunut odotetusti – vaihtokauppa sairaanhoitopiirin kanssa raukeaa

Herttuan koulun siirto onnistunut odotetusti – vaihtokauppa sairaanhoitopiirin kanssa raukeaa

(14.09.2017 14:34 Marika Virtanen / päivitetty 14.09.2017 14:34)

Herttuan koulun opiskelijat siirrettiin syyslukukauden alettua väistötiloihin Kiinteistö Oy Porin Tiilimäen uusimpaan rakennukseen. Siirto on saatu tehtyä odotusten mukaisesti ja kohtuullisin kustannuksin.

Herttuan koulun siirron seurauksena Satakunnan sairaanhoitopiirin ja Porin kaupungin välisen vaihtokaupan toteuttaminen peruuntuu. Kumpikin osapuoli oli ehtinyt hyväksymään järjestelyn omissa toimielimissään. Osana vaihtokauppaa Kiinteistö Oy Porin Tiilimäen osakekanta ja maapohja oli tarkoitus luovuttaa sairaanhoitopiirille, joka puolestaan olisi luovuttanut Porin kaupungille Hansakatu 5:ssä sijaitsevan rakennuksen sekä Lännen Tekstiilihuolto Oy:n, Finda Oy:n ja Kiinteistö Oy Porin pankkitalon osakkeita.

Satakunnan sairaanhoitopiirin ja Porin kaupungin välisissä neuvotteluissa on todettu, että vaihtokaupan raukeaminen ei aiheuta kummallekaan osapuolelle vaatimuksia. Sairaanhoitopiirin toivomuksesta neuvottelut maakaupasta sekä alueen kaavoituksesta ja katusuunnittelusta on aloitettu. Kaupunginhallitus päättää kokouksessaan maanantaina 18. syyskuuta, ehdottaako se kaupunginvaltuustolle vaihtokauppaa koskevan päätöksen kumoamista.

– Kiinteistö Oy Porin Tiilimäki jatkaa kiinteistökokonaisuuden tulevaisuuden pohtimista. Valmistelussa on vanhimman osan purkaminen ja tyhjilleen jäävän keskimmäisen osan mahdollinen korjaaminen muihin tarkoituksiin, sanoo Kiinteistö Oy Porin Tiilimäen hallituksen puheenjohtaja Lauri Kilkku.

kuva Kiinteistö Oy Porin Tiilimäen rakennuksia ja piha-aluetta. Kuva: Porin kaupunki/Marika Virtanen


Hakusana