Etusivu > Uutiset > 2017 > 09 > Pori mettä on Porin Päivän sydän

Pori mettä on Porin Päivän sydän

(20.09.2017 12:03 Elli-Mari Sulonen / päivitetty 21.09.2017 14:03)

Porin Päivää vietetään 21.–24. syyskuuta teemalla "Pori mettä – Suomen vilkkain lähimetsä". Porilaisten oma lähimetsä on vaikuttanut ja vaikuttaa pitkäkestoisesti Porin seudun asukkaiden hyvinvointiin. Porin metsä on osa Porin kansallista kaupunkipuistoa, jonka perustamisesta tulee kuluvana vuonna kuluneeksi 15 vuotta.

Porin metsän syntymäpäiväsankari on myös tasavuosia täyttävä maauimala. Arkkitehti Yrjö Lindegrenin suunnittelema funkistyylinen maauimala on avattu vuonna 1957. Maauimala on avoinna kävijöille maksutta 23. syyskuuta kello 12-16.

Kaupunkilaiset pääsevät tutustumaan Porin metsään liikunta-, vapaa-aika- ja virkistyskohteena Porin kaupungin ja sen yhteistyökumppaneiden järjestämässä maksuttomassa perhetapahtumassa lauantaina 23. syyskuuta kello 12-14.30.

Tapahtumassa esitellään Porin metsän liikuntamahdollisuuksia erilaisilla ohjelmapisteillä. Luvassa on muun muassa lattiacurlingia, pyörätuolikelausta, laatikkosählyä, sienien tunnistusta ja maastopyöräreitteihin tutustumista. Samalla vietetään avoimia ovia jousiampumaradalla, Porin ratsastuskeskuksessa, Katinkurun ampumaradalla ja Porin tennishallilla. Ässät järjestää perhepelin kello 15, jonka vuoksi Isomäki on suljettuna liikenteeltä kello 11 alkaen. Perheliikuntatapahtumaan autolla saapuvien suositellaan käyttävän esimerkiksi tennishallin parkkialuetta.

Porin kaupunki jakaa osallistujille pyöräilevällä karhulla kuvitettuja heijastimia kannustimeksi ja turvaksi syksyiseen ulkoiluun. Heijastimia on rajoitettu määrä, ja niitä jaetaan perheliikuntatapahtuman infopisteellä, joka sijaitsee maauimalan vieressä. Käynnissä on myös kuvakilpailu, jossa voi voittaa palkintoja julkaisemalla kuvia Instagramissa tunnisteella #porimettä2017.

Lisäksi Porin kaupunki on mukana muun muassa seuraavissa Porin Päivän tapahtumissa:

  • Sadan puun metsän istutus Presidentinpuistossa, to 21.9. klo 17-18
  • Pori mettä – Suomen vilkkain lähimetsä –näyttely Porin kaupunginkirjastossa 11.-23.9.
  • Taavin tulet pe 22.9. klo 20 Etelärannassa
  • Vapaa pääsy ja monipuolista näyttely- ja ohjelmatarjontaa Satakunnan Museon toimipaikoissa koko viikonlopun ajan. Kaupunkijuna Poritar kuljettaa lauantaina väkeä torilta museoihin.
  • Opastettuja kierroksia asuntomessualueella la 23.9., maksuton, ennakkoilmoittautuminen pe 22.9. mennessä
  • Ohjuslaiva vierailee Reposaaren kalasatamassa la 23.9. klo 11-15
  • Museohinaaja Santulla avoimet ovet la 23.9. klo 12-15
  • Lasten päivä Pelle Hermannin leikkipuistossa su 24.9. klo 11-15


Pori-Seura järjestää Porin Päivän perinteisen torijuhlan lauantaina kello 10 alkaen Satakieli-lavalla. Kello 12 alkavassa pääjuhlassa Porin kaupunki jakaa Pori-palkinnot. Koko Porin Päivän ohjelmaan voi tutustua Pori-Seuran sivuilla.

Porin Päivän järjestäjät ovat tänä vuonna Pori-Seura ry, Porin yrittäjät ry, Kävis ja Porin kaupunki.

kuva Kuva aukeaa suuremmaksi klikkaamalla.


Hakusana