Etusivu > Uutiset > 2017 > 09 > Pori mukana kaupunkipuistojen verkostopäivillä

Pori mukana kaupunkipuistojen verkostopäivillä

(05.09.2017 16:43 Heli Nukki / päivitetty 06.09.2017 12:39 Marika Virtanen)

Suomessa on kahdeksan kaupunkia, jotka ovat saaneet arvostetun kansallisen kaupunkipuistostatuksen. Näiden kaupunkien muodostama KKP-verkosto kokoontuu Forssassa 6.-7. syyskuuta.

Kansallisten kaupunkipuistojen verkosto suunnittelee, kehittää, markkinoi ja pyrkii lisäämään puistojen tunnettuutta yhteistyössä. Se tapaa kerran vuodessa ja tänä vuonna verkostopäivät pidetään Forssassa. Verkostotapaamisen ohjelma muodostuu tällä kertaa markkinoinnin ja matkailun teemojen ympärille. Päivien aikana keskustellaan muun muassa brändäyksestä, tutustutaan eri sähköisten medioiden mahdollisuuksiin, keskustellaan tuotteistamisesta ja yritysyhteistyöstä sekä tietysti tutustutaan kauniiseen Forssan kansalliseen kaupunkipuistoon ja sen eri nähtävyyksiin.

Verkostotapaamisessa on mukana myös paikallisia matkailuyrittäjiä, jotka esittelevät päivien aikana KKP-tuotteitaan ja markkinointiyhteistyötään kaupungin kanssa.

Kansallisten kaupunkipuistojen tavoitteena on säilyttää kaupunkiluontoa ja rakennettua kulttuuriympäristöä laajana, eheänä kokonaisuutena – kaupunkilaisten olohuoneena. Kansalliset kaupunkipuistot ovat osa kestävää kaupunkisuunnittelu ja -rakentamista. Alla kansallisen kaupunkipuistostatuksen saaneet kaupungit:


Parhaillaan Helsinki, Kokkola ja Kuopio selvittävät mahdollisuuksia perustaa kansallinen kaupunkipuisto, jonka perustamisesta lopullisen päätöksen tekee ympäristöministeriö.

MediatiedoteHakusana