Etusivu > Uutiset > 2017 > 09 > Porin kouluissa henkilökohtaiset tietokoneet 4. ja 7. -luokkien oppilaille

Porin kouluissa henkilökohtaiset tietokoneet 4. ja 7. -luokkien oppilaille

(28.09.2017 09:34 Marika Virtanen / päivitetty 28.09.2017 09:37)

Digitaaliset välineet ja -oppimateriaalit ovat tärkeä osa koulun opetusta tänä päivänä. Porissa annetaan opetusta, joka on nykyaikaista, motivoivaa ja valmentaa peruskoulun jälkeistä opiskelua sekä työelämää varten.

kuva Opiskelijat kokeilemassa Chromebookeja. Kuva: Porin kaupunki/Elli-Mari Sulonen

Tavoitteeseen pääsemiseksi Porissa nykyaikaistetaan opetuksen ohella myös opiskeluvälineet. Tänä syksynä kaupungin kaikki 4. ja 7. -luokkien oppilaat saavat sähköiset opiskelutunnukset ja henkilökohtaisen kannettavan tietokoneen eli läppärin opiskelukäyttöönsä. Läppäri on mallia Chromebook ja kulkee oppilaan mukana kodin ja koulun välillä.

Digitaalisessa opetuksessa koulujen rooli on ohjata oppilaiden tieto- ja viestintätekniikkataitojen kehittymistä. Teknisten taitojen lisäksi opetuksessa keskitytään myös monipuoliseen tiedonhallintaan, vastuulliseen toimintaan sekä rakentavaan vuorovaikutukseen digitaalisissa ympäristöissä. Näitä taitoja korostetaan myös syksyllä 2016 käyttöönotetussa opetussuunnitelmassa.

Digitaaliset laitteet mahdollistavat ajantasaiset ja monipuoliset materiaalit kouluopetuksessa. Oppilaan koulutöistä yhä suurempi osa on digitaalisessa muodossa. Näitä ovat esimerkiksi erilaiset projektityöt, esitykset, blogitekstit sekä videot ja kuvat. Oppimisesta tulee näkyvää ja oppilaat oppivat myös toisiltaan, koska digitaalinen ympäristö mahdollistaa yhdessä tekemisen sekä tuotosten julkaisemisen entistä paremmin.

Siirtymä koulutietokoneisiin toteutetaan Porissa vaiheittain. Tavoitteena on, että lähitulevaisuudessa jokaisella kaupungin perusopetuksen 4.—9.-luokan oppilaalla on opiskelukäytössä oma koululäppäri.


Hakusana