Etusivu > Uutiset > 2017 > 09 > Porissa lauantaina mangatapahtuma

Porissa lauantaina mangatapahtuma

(29.09.2017 08:04 Marika Virtanen / päivitetty 29.09.2017 08:04)

Suosittu anime- ja mangatapahtuma Nippori järjestetään lauantaina 30. syyskuuta kello 12–21 Porissa. Tapahtuman teemana on tänä vuonna harrastukset. Tapahtuma alkaa kello 12 Porin kaupunginkirjastossa ja edellisvuosien tapaan kello 15 siirrytään Porin Nuorisotalolle, missä tapahtuma kestää iltayhdeksään saakka.

Harrastetyöpajoja, keskusteluja, cossausta, sumopainia ja kendoa

Ohjelmasta löytyy tänä vuonna harrastuksia monessa muodossa. Paikalla pääsee tutustumaan kendoon ja kokeilemaan sumoasuja. Keskustelupiirissä pääsee kokeilemaan japanin kielen taitojasi. Lisäksi voi osallistua muun muassa häntä- ja korvatyöpajaan ja sushityöpajaan. Luento-ohjelmassa voi kuunnella asiaa fiktiosta oman aikansa peilinä, cosplaysta, sekä työskentelystä mangan parissa Suomessa. Luvassa myös mangavinkkausta teeman tienoilta. Tapahtumassa pääsee lisäksi kirppisostoksille, pelaamaan, ja laulamaan karaokea.

Jo perinteeksi muodostunut Cosplay-kisoja on tänäkin vuonna kaksi. Ensimmäinen kisa tuomaroidaan Nuorisotalolla vielä samana iltana ja toinen kisa käydään Porilaine-lehden verkkosivuilla yleisöäänestyksellä seuraavalla viikolla. Kilpailija voi osallistua molempiin halutessaan tai vain toiseen. Nuorisotalolla cosplay-kisan väliajan kruunaa nörttikuoro Pixel Sisters! Nipporin päättää iltadisko, jossa esiintyy DJ Melodïcore.

Pääsymaksuton tapahtuma tuo osanottajia eri puolilta Suomea

Nippori on pääsymaksuton ja ikärajaton Con-tyyppinen manga- ja animetapahtuma. Osanottajia tulee vuosittain myös eri puolilta Satakuntaa ja Suomea. Tänä vuonna tapahtumaan odotetaan noin kahtasataa osanottajaa.

Nipporin ohjelma, ilmoittautumiskäytännöt ja lupalaput alle 18-vuotiaille on luettavissa ja tulostettavissa sivuilla nipporipori.blogspot.fi.

Tapahtuman järjestävät Jinsei ry - Porin anime- ja mangaklubi, Porin kaupunginkirjasto - Satakunnan maakuntakirjasto, Porin lastenkulttuurikeskus ja Porin nuorisopalvelut. Yhteistyössä ovat mukana myös Porilaine, Tracon, Cosplaykuvat.fi ja Kirjaston kahvila.


Hakusana