Etusivu > Uutiset > 2017 > 09 > Pormestarinluodon keskusta ehdotetaan tontinluovutuskilpailuun

Pormestarinluodon keskusta ehdotetaan tontinluovutuskilpailuun

(14.09.2017 15:34 Marika Virtanen / päivitetty 14.09.2017 15:34)

Pormestarinluodon liikekeskuksen tulevaisuudelle etsitään ratkaisua. Tällä hetkellä kiinteistöjen tekniikka ja osa rakennusosista ovat elinkaartensa päässä, minkä vuoksi kiinteistöä koskevat ratkaisut ovat kiireellisiä.

– Liiketilat omistavan Kiinteistö Oy Pormestarinluodon Keskuksen hallitus on käynnistänyt kiinteistökehityshankkeen yhteistyössä Porin kaupungin ja ulkopuolisen konsultin Trevian Oy:n Olli Kovasen kanssa. Kehittämishankkeen tavoitteena on saada tontille uusi toimija, joka ottaa koko tontin hallintaansa sekä suunnittelee ja rakentaa tontille jotakin uutta, sanoo yhtiön toimitusjohtaja Hannu Koski.

Kiinteistön kehittämiseksi ehdotetaan suunnittelu- ja toteutuskilpailua, jossa edetään tiiviissä yhteistyössä Porin kaupunkisuunnittelun kanssa. Investoijilta odotetaan visioita, mitä kiinteistölle voisi toteuttaa.

– Kilpailun tavoitteena on rakentaa Pormestarinluotoon korkeatasoinen ja elävä keskus, joka saadaan aikaan tehokkaalla rakentamisella kauppoineen sekä laadukkaalla ja omaleimaisella arkkitehtuurilla. Tavoitteena on lisäksi muodostaa alueesta viihtyisä asunto- ja palvelutoimintojen alue, toteaa kaupunkisuunnittelupäällikkö Mikko Nurminen.

Porin kaupunginhallitus antaa Kiinteistö Oy Pormestarinluodon Keskukselle ennakkokäsityksensä maanantaina pidettävässä kokouksessa.


Hakusana