Etusivu > Uutiset > 2017 > 09 > Tiedekilpailun voitto PSYL:n lukioon

Tiedekilpailun voitto PSYL:n lukioon

(25.09.2017 11:00 Marika Virtanen / päivitetty 25.09.2017 11:00)

Lukiolaisille suunnatun Akateeminen karhu -tiedekilpailun voittajaksi julistettiin Porin suomalaisen yhteislyseon lukion oppilas Aycil Atalmis. Atalmis osallistui kilpailuun teoksellaan "Mites päi?"

"Mites päi?" on ornamenttimalli. Atalmis on suunnitellut tekevänsä kilpailuun ensin valmiin vaatteen, mutta päätyikin ornamenttimalliin, joka voitaisi nähdä esimerkiksi Artekin jakkarassa, t-paidassa tai kerrostalon seinässä. työssä toistuu lapsuudenmaisema Puuvillan alueen karttana ja väriä tuo näkymä mökkitiestä. Palkitsemisen perusteluissa mainittiin teknisen taitavuuden lisäksi juuri Atalmisin tapa yhdistää henkilökohtainen kokemus yleiseen.

– Työ ilmentää suomalaisuutta ja suomalaista taidetta. Työssä yhdistyy onnistuneesti hyvinkin erilaisia aineksia ja tavoitteita. Aycil hallitsee sekä taiteellisen kerronnan että omaa muotoilijan kyvyn pelkistää ja nostaa esiin halutut yksityiskohdat, kuvailee työn arvioinut vanhempi yliopistolehtori Taina Rajanti Aalto-yliopistosta.

Porin yliopistokeskuksen Akateeminen karhu -tiedekilpailun tavoitteena on löytää tutkimuksesta kiinnostuneita nuoria, ja tarjota heille mahdollisuus näyttää kyntensä. Kilpailutyö voi olla esimerkiksi keksintö, essee tai humanistisesti painottunut tutkimustyö, taiteellinen työ tai näyttely. Kilpailu on järjestetty vuodesta 2008 lähtien.

Tiede-Areenassa palkittiin myös vuoden tutkija ja vuoden tiedeviestijä. Vuoden tutkijaksi valittiin kauppatieteiden tohtorin Kirsi-Mari Kallion Turun yliopistosta ja vuoden tiedeviestijäksi pelillistämisen Gamifin 2017 -konferenssin. Vuoden tutkija on valittu Porin yliopistokeskuksen tutkimuksen johtoryhmän toimesta jo vuodesta 2006 lähtien ja tiedeveistäjä valittiin ensimmäisen kerran vuonna 2016.


Hakusana