Etusivu > Uutiset > 2017 > 09 > Työllisyystilanne kohentunut Porissa

Työllisyystilanne kohentunut Porissa

(29.09.2017 09:38 Marika Virtanen / päivitetty 29.09.2017 09:38)

TEM:in työllisyystietojen mukaan Porissa työttömyysaste on 13,5 prosenttia. Vuotta aiemmin vastaava luku on ollut 17 prosenttia.

– Porissa ollaan hyvällä kehitysuralla. Työttömyys on alentunut suhteellisesti kuudenneksi ripeintä vauhtia 27 suurimman kunnan joukossa viimeisen vuoden aikana, kertoo kehittämispäällikkö Timo Aro Porin kaupungilta.

Kaikkien 27 suurimman kunnan työttömyystilanne on kohentunut, eniten Raumalla. Seuraavana tulevat Mikkeli, Tampere, Lohja, Jyväskylä ja kuudentena Pori. Työllisyys on kohentunut suhteellisesti vähiten pääkaupunkiseudulla.

Satakunnassa investointihankkeiden toteuttaminen on näkynyt rakennusalan työpaikkojen lisääntymisenä. Työ- ja elinkeinotoimistoon on ilmoitettu myös aiempia vuosia enemmän teollisuuden avoimia työpaikkoja.

Robotiikka- ja automaatioalalla sekä teknologiateollisuudessa laajemmin on Satakunnassa kasvuodotuksia. Meneillään olevilla tai lähivuosina toteutettavaksi suunnitelluilla investoinneilla tuetaan teollisen infrastruktuurin uusiutumista ja luodaan edellytyksiä kasvulle myös pidemmällä tähtäimellä.

kuva Klikkaa kuvaa, niin se aukeaa isokokoisena.


Hakusana