Etusivu > Uutiset > 2017 > 09 > Vertaisohjaajat edistävät maahanmuuttajien kotoutumista Porissa

Vertaisohjaajat edistävät maahanmuuttajien kotoutumista Porissa

(29.09.2017 11:32 Elli-Mari Sulonen / päivitetty 29.09.2017 11:32)

Ensimmäinen Porin kaupungin maahanmuuttajanaisille järjestämä vertaisohjaajakoulutus on saatettu onnistuneesti päätökseen. Koulutuksessa 11 naista sai valmiudet toimia vertaisohjaajina muille maahanmuuttajille.

Osallistujat tutustuivat suomalaiseen kulttuuriin, tapoihin ja mahdollisuuksiin Suomessa ja Porissa. He vierailivat eri toimipaikoissa, kuten kirjastossa, te-toimistossa, päiväkodissa ja nuorisotalolla, ja tapasivat eri alojen asiantuntijoita. Koulutuksen teemoja olivat muun muassa päivähoito ja koulutus, terveys, turvallisuus, uskonto sekä naisten, miesten ja lasten oikeudet Suomessa.

– Koulutuksen myötä naiset ovat oppineet suomalaisesta yhteiskunnasta ja luoneet yhteyksiä paikallisiin organisaatioihin, kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen kertoo.

Osallistujat kokivat oppineensa koulutuksessa paljon ja tutustuneensa moniin heille täysin uusiin paikkoihin. He hyödyntävät oppimaansa toimimalla jatkossa vertaisohjaajina Poriin saapuville ja täällä jo oleville maahanmuuttajille.

Kotoutumisen edistämiseksi maahanmuuttajanaiset näkevät tarpeen kansainväliselle naisten tapaamispaikalle, jossa voi tavata muita naisia, oppia ja opettaa suomen kieltä ja kulttuuria sekä ilmaista myös omaa kulttuuriaan ja uskontoaan.

– Vastaavia paikkoja on jo monissa muissa kaupungeissa. Toivomme, että myös Poriin avattaisiin sellainen, koulutuksen osallistujat sanovat.

Vertaisohjaajakoulutuksen suunnittelija Soniya Raissin mukaan koulutus on hieno alku monikulttuuriselle yhteistyölle.

– Kotoutuminen on kaksisuuntainen tie, jossa yhteistyö eri toimijoiden välillä on avainasemassa. Pori on osoittanut olevansa täynnä yhteistyöhaluisia organisaatioita ja ihmisiä.

kuva Kuvassa koulutuksen osallistujia sekä koulutuksen järjestämiseen osallistuneita henkilöitä. Kuva: Porin kaupunki


Hakusana