Etusivu > Uutiset > 2017 > 09 > Ympäristöviikko vie 1400 porilaista koululaista tutkimusretkelle

Ympäristöviikko vie 1400 porilaista koululaista tutkimusretkelle

(04.09.2017 10:45 Marika Virtanen / päivitetty 04.09.2017 10:45)

Koululaiset tutustuvat ympäristöviikolla luonnonsuojeluun, uusiutuvan energian käyttöön ja kiertotalouteen. Ympäristöviikkoon 4.–8. syyskuuta osallistuu noin sata koululuokkaa 16 eri koulusta Porissa.

– Viikko on vakiinnuttanut paikkansa koulujen syksyssä. Osa opettajista osaa jo odottaa vierailukohteiden julkaisua ja he varaavat heti haluamansa kohteet luokilleen. Tänä syksynä alakoulujen oppilaat tutustuvat muun muassa luomuviljelytilan arkeen, löytökissojen hoitoon ja rakennusten perinnekorjaamiseen. Alakoulujen oppilaita on mukana 13 eri koulusta, eniten Kalaholmasta, Enäjärveltä, Cygnaeuksesta ja Tuorsniemestä, kertoo ympäristösuunnittelija Heli Välimaa.

Yhdeksäsluokkalaisten teemana on uusiutuva energia. He pääsevät perehtymään Porin keskustan uimahallin ja Puuvillan kauppakeskuksen kestävään energiankäyttöön. Kiinteistöjen lämmitys-, jäähdytys- ja sähköjärjestelmät pitävät sisällään esimerkiksi aurinkopaneeleja, maalämpöpumppuja ja lämmöntalteenottoa. Rakennusten energiaratkaisut ovat koko Suomen mittakaavassa merkittäviä ja edistyksellisiä.

Ympäristöviikko on avannut opettajille uusia ovia kouluvuoteen. Moni vierailukohde ottaa koululuokkia vastaan myös muulloin kuin Ympäristöviikolla. Ympäristöviikolle etsitään ja löydetään vuosittain uusia vierailukohteita. Esimerkiksi käynnit luomuviljelytilalla varataan aina ensimmäisten joukossa.

Osallistuminen on kouluille maksutonta. Teemaviikon järjestää kaupungin ympäristö- ja lupapalvelut. Vierailukäyntejä ja oppitunteja on toteuttamassa toistakymmentä yhteistyötahoa.

kuva Oppilaita luomutilalla tutkimassa satokauden kasveja.


Hakusana