Etusivu > Uutiset > 2017 > 10 > Ahlaisten tuulivoimapuiston yleisötilaisuus kokosi runsaasti väkeä keskustelemaan

Ahlaisten tuulivoimapuiston yleisötilaisuus kokosi runsaasti väkeä keskustelemaan

(09.10.2017 21:42 Elli-Mari Sulonen / päivitetty 09.10.2017 21:46)

Porin kaupungin järjestämä Ahlaisten Lammin tuulivoimapuiston yleisötilaisuus kokosi suuren joukon kuntalaisia ja päättäjiä Ahlaisten koululle 9. lokakuuta. Aihe viritti aktiivista keskustelua yli 180 henkisessä yleisössä kolmeksi tunniksi.

Tilaisuudessa keskusteltiin Pohjajoen ja Uksjärven väliselle alueelle laaditusta päivitetystä osayleiskaavaehdotusta. Muutetussa ehdotuksessa osoitetaan enintään neljätoista voimalapaikkaa edellisen ehdotuksen kahdeksantoista tuulivoimalan sijasta.

Tuulivoiman tarpeellisuus nosti keskustelua yleisössä. Huolta heräsi tuulivoimaloiden melu- ja terveysvaikutuksista sekä mahdollisista yhteisvaikutuksista muiden tuulivoimapuistojen kanssa. Lisäksi muutetun kaavaehdotuksen suuremmat voimalat ja niiden etäisyydet asutuksesta kiinnostivat. Tilaisuudessa nostettiin myös esille tuulivoimapuiston tuomat muutokset maisemaan lähialueilla ja lähikunnissa.

Tilaisuuden aluksi Varsinais-Suomen ELY-keskuksen valtakunnallinen tuulivoimaneuvoja John Öst kertoi tuulivoiman valtakunnallisista periaatteista ja Porin kaupungin yleiskaava-arkkitehti Heimo Salminen esitteli muutetun osayleiskaavaehdotuksen. Heidän lisäkseen yleisön kysymyksiin olivat vastaamassa Porin kaupungin luottamushenkilö- ja viranhaltijajohdon edustajia ja kaavan laadinnassa mukana olevien yritysten edustajia. Paikalla oli merkittävä määrä kaupunginvaltuutettuja.

Tuulivoimapuiston osayleiskaavaehdotus ja tarkistettu osallistumis- ja arviointisuunnitelma kaikkine oheismateriaaleineen pidetään nähtävänä 28.9.-27.10.2017 välisen ajan Porin kaupunkisuunnittelussa (Valtakatu 4, 7. krs.) ja kaupunkisuunnittelun verkkosivuilla. Materiaaleja on nähtävänä myös Porin pääkirjastossa (Gallen-Kallelankatu 12) ja Ahlaisten kirjastossa (Nahkurinkuja 2). Mahdolliset muistutukset on tehtävä nähtävänäoloaikana.

kuva Kuva: Porin kaupunki / Elli-Mari Sulonen


Hakusana