Etusivu > Uutiset > 2017 > 10 > Kokemäenjoen ruoppaus alkaa – Veneilyä alueella pyydetään välttämään

Kokemäenjoen ruoppaus alkaa – Veneilyä alueella pyydetään välttämään

(30.10.2017 13:58 Marika Virtanen / päivitetty 30.10.2017 13:58)

Kokemäenjoen kunnossapitoruoppaus on käynnistymässä, ruoppaaja ja sen purkuputki ovat jo joella. Putki estää veneilyn Raumanjuovan ja Huvilajuovan välillä sekä varsinkin isompien veneiden tulisi tarkistaa turvallinen kulkeminen alueella.

Urakoitsija eli Vesirakennus Ojanen Oy tekee ruoppaustyötä vuorokauden ympäri, kolmessa vuorossa. Tarpeetonta veneilyä pyydetään välttämään työskentelyalueella, joka on Raumansillan, Porinsillan sekä Luotsinmäenhaarassa Kirjurinluodon kesäkahvilan kohdan välinen alue.

– Lisäksi purkuputki on joessa Hevosluodon lounaispäässä olevalle läjitysalueelle saakka. Purkuputkea lisätään ja poistetaan pala kerrallaan, joten putki on välillä löysällä ja välillä kireällä. Putkesta tulee siis haittaa veneilylle, vaikka putki pidetäänkin mahdollisuuksien mukaan lähellä luotojen puoleista rantaa, kertoo projektipäällikkö Pekka Vuola Porin kaupungilta.

Putki ei estä Karjarannan veneenlaskupaikan käyttöä, mutta tilanne ainakin isompien veneiden osalta tulisi tarkistaa ennen veneen ajamista alueelle.

kuva Ruopattavat alueet.


Hakusana