Etusivu > Uutiset > 2017 > 10 > Lue lapselle –hetket muistuttavat vanhempia lukemisen tärkeydestä

Lue lapselle –hetket muistuttavat vanhempia lukemisen tärkeydestä

(04.10.2017 12:39 Elli-Mari Sulonen / päivitetty 04.10.2017 12:43)

Päiväkotien vanhempainilloissa rohkaistiin vanhempia ja kasvatuksen ammattilaisia lukemaan ääneen lapsille, kun Satakunnan sanataideyhdistys Skriivari ja Taiteen edistämiskeskus toivat Lue lapselle –hetket Poriin.

Viimeisten tutkimusten mukaan vain 25 % suomalaisvanhemmista lukee lapselle usein. Pohja lukemiskulttuurille ja lukutaidolle luodaan jo varhaislapsuudessa. Vanhempien merkitys lapsen lukutaidolle on ratkaisevin nimenomaan ennen kuin lapsi itse osaa lukea.

– Lasten ja nuorten lukutaitoa olisi tärkeä vaalia, sillä se on avain esimerkiksi koulutaitoihin. Lisäksi kotona lukeminen on vanhemman ja lapsen lämmin jaettu hetki. Lukemisen lisäksi kirjasta voi keskustella ja katsella vaikka kuvia yhdessä ja pohtia niitä, Taiteen edistämiskeskuksen läänintaiteilija Karoliina Suoniemi vinkkaa.

Porissa lukuhetkiä järjestettiin muun muassa Kiertokadun avoimessa päiväkodissa ja kuvataidepäiväkoti Viikkarissa. Lue lapselle- infohetket piti Satakunnan sanataideyhdistyksen sanataideohjaaja Aija Amee.

– Tämä on hieno yhteistyömuoto ja tervetullut lisä varhaiskasvatuksen tueksi, päiväkodinjohtaja Minna Kähkönen-Nurmi iloitsee.

Lue Lapselle -infohetkiä järjestetään yhteistyössä kuntien varhaiskasvatuksen kanssa syksyn aikana Satakunnassa yhteensä kahdeksan kunnan alueella. Kiertue on osa valtakunnallista Suuri Lukuseikkailu -hanketta. Hankkeen tavoitteena on tukea pitkäjänteistä lukemista lasten ja nuorten omilla ehdoilla.

Suuri Lukuseikkailu huipentuu Porissa Sadun päivän tapahtumaan 18.10. Porin pääkirjastolla. Koko perheelle suunnattu tapahtumapäivä tarjoaa muun muassa kirjailijavierailuja, live-kuvitusta, kirjavinkkauksia, näyttelyitä ja musiikkiseikkailun. Koko päivän paikalla ovat kirjojen vaihtopiste, Lue lapselle –infopöytä, kuvakirjanäyttely ja Tarinoiden puisto -kuvitusnäyttely.

kuva Kuva: Suuri Lukuseikkailu


Hakusana