Etusivu > Uutiset > 2017 > 10 > Perusturvakeskuksen potilastietojärjestelmä päivitetään kevään aikana

Perusturvakeskuksen potilastietojärjestelmä päivitetään kevään aikana

(20.10.2017 13:51 Marika Virtanen / päivitetty 20.10.2017 13:51)

Potilastietoja on siirretty vuodesta 2015 alkaen valtakunnalliseen Kanta-arkistoon, josta kuntalaiset voivat itse katsoa omia tietojaan. Kanta-arkistoa ollaan kehittämässä niin, että jatkossa sieltä löytyy myös muun muassa suun terveydenhuollon tietoja.

Kanta-arkiston toisen vaiheen käyttöönotto edellyttää, että Porin perusturvakeskus päivittää myös oman Effica potilastietojärjestelmän. Päivityksiä on alettu toteuttamaan tämän vuoden aikana. Tavoitteena on, että uusi järjestelmäversio otetaan käyttöön kevään 2018 aikana.

– Tärkeää on, että potilastietojen näkyvyys ja tietojen kulku ei vaarannu muutosten yhteydessä esimerkiksi perusturvakeskuksen ja Satakunnan sairaanhoitopiirin välillä. Järjestelmäpäivitykset pitää aikatauluttaa niin, että katkoksia potilastietojen kulkuun ei tule, sanoo terveys- ja sairaalapalveluiden johtaja Anna-Liisa Koivisto.

Porin perusturvakeskuksella käytössä oleva Effica on Tieto Healthcare & Welfare Oy:n toimittama potilastietojärjestelmä. Päivitysten yhteydessä myös järjestelmän nimi muuttuu ja siitä tulee Lifecare.


Hakusana